Biden megvédte fiát Huntert: Büszke vagyok rá!

Joe Biden elnök kedden először foglalkozott azzal, hogy fia lehetséges büntetőjogi vádaknak van kitéve, mert állítólag hazudott egy fegyvervásárlási kérelemben.

Hunter Biden egy olyan időszakban vásárolt fegyvert, amikor mostanra elismerte, hogy drogfüggőséggel küzdött – ez ügyben most szövetségi büntetőeljárás folyik, mivel a szövetségi törvények szerint a vásárlóknak igazolniuk kell, hogy nem használnak illegális drogokat vagy nem függők – jelentette a CNN.

Biden elnök kedden Jake Tappernek azt mondta, hogy „büszke” Hunter Bidenre, amiért őszintén beszélt a drogfüggőséggel folytatott küzdelméről.

„Ez egy gyerek, aki – nem gyerek, ő egy felnőtt férfi – rászokott, ahogy sok családban megtörtént, hogy rászokott a drogokra. Ezt leküzdötte. Új életet kezdett” – mondta Biden.

„Biztos vagyok benne, hogy amit mond és tesz, összhangban van azzal, ami történik” – mondta az elnök. „És például írt egy könyvet a problémáiról, és őszintén beszélt róla. Büszke vagyok rá”.

Nyomozást követelnek a Biden-család ügyeiben

A hivatalos bejelentkezések szerint Hunter Biden üzleti partnere, Eric Schwerin huszonhétszer látogatott el a Fehér Házba az Obama-Biden-korszakban

A CNN-nek adott keddi interjúban az elnök megvédte fiát.

„Ez a dolog a fegyverről – nem tudtam róla semmit. De kiderült, hogy amikor fegyvervásárlási kérelmet nyújtott be, az történt, hogy — gondolom, megkérdezték — nem is sejtem, feltettek egy kérdést, hogy „drogozik, vagy használ drogot?”. Azt mondta, hogy nem. És a könyvében arról írt, hogy nemet mondott” – mondta Biden.

„Szóval, nagyon bízom a fiamban” – folytatta. „Szeretem őt, és ő a jó úton jár, és már jó pár éve. Nagyon büszke vagyok rá.”

A Fehér Ház következetesen elutasította, hogy kommentálja a Hunter Biden-vizsgálatot, mondván, hogy ez az igazságügyi minisztérium ügye.

Biden elmondta Tappernek, hogy most a novemberi kongresszusi választásokra összpontosít. De azt mondta, hogy amint azok a választások befejeződnek, belekezd a saját politikai jövőjéről szóló döntéshozatali folyamatba.

Biden, aki november 20-án tölti be 80. életévét, következetesen elhárította a korával kapcsolatos kérdéseket, azt sugallva, hogy elnökként nyújtott teljesítménye önmagáért beszél.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.