Hillary Clinton nácizott egy vaskosat

Hillary Clinton azt nyilatkozta, hogy Trump legutóbbi, ohiói kampányrendezvénye egy náci gyűlésre emlékeztetett.

„Emlékszem, hogy fiatal diákként, tudja, próbáltam kitalálni, hogy az embereket alapvetően miért vonzza Hitler. Hogyan történt ez? Néztem a híradókat, és láttam, hogy ez a fickó ott áll és szónokol, az emberek pedig kiabálnak és felemelik a karjukat. Arra gondoltam:

„Mi történt ezekkel az emberekkel?”

– mondta Clinton pénteken az austini Texas Tribune Fesztiválon.

„Látták az ohiói gyűlést a minap, Trump ott szónokolt és tombolt több mint egy órán keresztül, és ott voltak ezek a fiatal férfiak, akik felemelték a karjukat.

Arra gondoltam: „Mi folyik itt?”.

Clinton az Ohio állambeli Youngstownban a republikánus szenátorjelölt, J.D. Vance szeptember 17-i nagygyűlésére utalt, amelyen Trump is részt vett.

Amy Siskind 🏳️‍🌈 on Twitter: „Trump rally last night in Youngstown, Ohio in support of JD Vance. Ohio – you must get to the polls and vote for Tim Ryan. Bring your friends along. This is 🆘🆘🆘(cred: @gmorsephoto) pic.twitter.com/KZDbLMxRCX / Twitter”

Trump rally last night in Youngstown, Ohio in support of JD Vance. Ohio – you must get to the polls and vote for Tim Ryan. Bring your friends along. This is 🆘🆘🆘(cred: @gmorsephoto) pic.twitter.com/KZDbLMxRCX

Az eseményről készült videókon látható, hogy számos republikánus támogató felemelte a karját és mutatóujjával felfelé mutatott, ami Clintont a „nácikra” emlékeztette.

Botrány: Lenácizta a vele interjút készítő zsidó újságírót a demokrata politikus

A San Franciscó-i politikus „EskeNAZI”-nak nevezte Joe Eskenazit, egy helyi híroldal főszerkesztőjét.