Botrány: Lenácizta a vele interjút készítő zsidó újságírót a demokrata politikus

Többen felszólították Leanna Louie-t, hogy lépjen vissza a San Francisco-i felügyelőtanácsért folytatott versenytől.

A San Franciscó-i városi önkormányzat egyik jelöltje bocsánatot kért, miután egy zsidó újságíró nevét gúnyolva a náci szót használta.

Leanna Louie – aki a San Franciscó-i felügyelőtanács 4. körzetének demokrata jelöltje – „EskeNAZI”-nak nevezte Joe Eskenazit, a Mission Local helyi híroldal főszerkesztőjét.

Egy kedd esti Facebook-bejegyzésben Louie bocsánatot kért a posztért, és egy csütörtöki bejegyzésben megismételte a bocsánatkérést, bár továbbra is vitatta a beszámoló pontosságát.

A sértő posztban Louie a KQED helyi rádióállomásnak adott interjúban szerzett tapasztalatait hasonlította össze az Eskenazival folytatott korábbi beszélgetéseivel.

A bejegyzésben Louie azt írta:

„Olyan jó volt beszélni egy újságíróval, aki valóban párbeszédet folytatott velem. Ellentétben Joe EskenNAZI-val, aki felhívott és nem engedett szóhoz jutni, és még csak le sem írta a válaszaimat”.

A poszt felháborodást és elítélést váltott ki városszerte, néhányan felszólították, hogy lépjen vissza a versenytől.

Gil Duran, a San Francisco Examiner riportere a Twitteren azt írta: „Mennyire mérgező a San Francisco-i politika? Ideje befejezni a kampányt, Leanna”.

Aaron Peskin, a 3. kerület felügyelője a Mission Localnak azt mondta, hogy Louie megjegyzései

„egy őrült ember eszmefuttatásai, aki nem alkalmas arra, hogy közhivatalt vállaljon”.

Hozzátette, hogy „még soha nem látott ilyen rasszista, antiszemita viselkedést senkitől, aki San Franciscóban közhivatalban van vagy közhivatalért indul, az alatt a negyedszázad alatt, amióta a helyi politikában részt vesz”.

A mexikói elnök kitart amellett, hogy zsidó kritikusa „hitlerista”

A mexikói kormány bevándorlás politikáját bírálta a zsidó újságíró.