Hála Bidenéknek, az amerikaiak jelentősen rosszabbul élnek, mint Trump alatt

Egy új tanulmány szerint egy átlagos amerikai 4200 dollárral kevesebb éves jövedelemmel rendelkezik, mint Trump elnök hivatalba lépésekor.

Heritage Foundation tanulmánya megállapította, hogy az átlagos amerikaiak vásárlóereje 4000 dollárral nőtt a Trump-kormányzat alatt, de ez teljesen odaveszett 2021 januárja óta, amikor is Biden elfoglalta a Fehér Házat.

A jövedelemveszteségért a kontrollálatlan infláció a felelős, amely a magasabb kamatlábakhoz vezetett – közölte az alapítvány csütörtökön.

A jelentés megállapította, hogy egy átlagos amerikai 3000 dollárral szegényebb a vásárlóerejét tekintve, mivel a fogyasztói árak 12,7 százalékkal emelkedtek Biden hivatalba lépése óta. Ugyanakkor a magasabb kamatlábak és a hitelfelvétel költségeinek növekedése azt jelentette, hogy az átlagember vásárlóereje tovább csökkent 1200 dollárral.

A bérek sem tudják tartani a lépést az inflációval, ugyanebben az időszakban csak 8 százalékkal emelkedtek.

„Egyszerűen fogalmazva, a dolgozó amerikaiak ma 4200 dollárral szegényebbek, mint amikor Biden hivatalba lépett”

– mondta a Heritage Foundation kutatója, EJ Antoni a hírportálnak.

„Az amerikai családok számára ez a pénzügyi katasztrófa annak a közvetlen következménye, hogy az elnök és a kongresszus a pénzünk elköltésének rabja, és a jegybank engedelmesen lehetővé teszi ezt a függőséget azzal, hogy még több dollárt nyomtat.”

Amerika választ: Nagyon szoros a verseny a demokraták és republikánusok között

Mutatjuk, hogy milyen esélyekkel indul a két párt a novemberi félidős választásokon.