Love Is in the Air: Moszkvába utazott tárgyalni a Hamász felsővezetése

Az oroszországi megbeszélések a „kölcsönös kapcsolatokról” és „a palesztinai helyzettel kapcsolatos egyéb kérdésekről” fognak szólni – jegyezte meg a Hamász.

Iszmail Haníje, a Hamász palesztin terrorszervezet legfőbb politikai vezetője szombaton Moszkvában utazott, hogy találkozzon Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel – közölte a gázai terrorszervezet.

Haníje vezeti a Hamász magas rangú küldöttségét, amelynek tagja Száleh al-Arouri katonai parancsnok és a Hamász politikai irodájának más tagjai is.

Az oroszországi megbeszélések a „kölcsönös kapcsolatokról” és „a palesztinai helyzettel kapcsolatos egyéb kérdésekről” fognak szólni

– jegyezte meg a Hamász.

A Hamász küldöttsége legutóbb májusban látogatott a Kremlbe. Arra a találkozóra az al-Aksza mecset és a Templom-hegy körüli fokozott erőszak, valamint az Oroszország és Izrael közötti fokozott feszültségek közepette került sor.

Lavrov májusban azzal is kiváltotta Izrael haragját, amikor azt állította, hogy Hitler részben zsidó volt, hozzátéve, hogy „a legnagyobb antiszemiták sokszor maguk a zsidók”. Egy nappal azután, hogy izraeli tisztviselők elítélték megjegyzéseit, az orosz külügyminisztérium azt állította, hogy „Izrael támogatja a neonácikat Ukrajnában”.

Közeledik egymáshoz a Hámász és Szíria

Szakértők szerint ez aggodalomra adhat okot Izrael számára.