Iránhoz kötődő hackerek nyilvánosságra hozták a Moszad fejének orvosi adatait

Iránhoz köthető hackerek nyilvánosságra hozták a Moszad hírszerző ügynökség vezetőjének, David Barneának a személyes fényképeit és orvosi adatait – jelentette az izraeli média vasárnap.

A hackerek az I24 News szerint állítólag Barnea feleségének mobiltelefonjához fértek hozzá. Az ellopott fájlokat a Moszad igazgatójának washingtoni látogatásának előestéjén hozták nyilvánosságra, ahol egy sor megbeszélést folytat magas rangú amerikai tisztviselőkkel a 2015-ös iráni nukleáris megállapodás felújításának lehetőségéről – írja a JNS.

A hackerek Telegram-fiókján közzétett kiszivárgott fájlok között vérvizsgálatok és orvosi vizsgálatok eredményei, sőt Barnea egy fotója is szerepel a 2016-os tel-avivi U23-as dzsúdó Európa-bajnokságról – áll a jelentésben.

Márciusban ugyanez a Telegram-fiók más személyes dokumentumokat is közzétett, amelyek állítólag a Moszad igazgatójához tartoztak. Izraeli források akkor azt mondták, hogy az akták, amelyeket szintén Barnea feleségének mobiltelefonjáról szereztek meg, régiek voltak.

Barnea hétfőn utazott el az Egyesült Államokba. Útitervében egy sor találkozó szerepel a Fehér Ház, a CIA, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága, a Pentagon, a külügyminisztérium és más védelmi szervezetek magas rangú tisztviselőivel.

Kohncast: Nukleáris Közel-Kelet nyugati pénzből?

A Kohncast legújabb adásában körbejárjuk a küszöbön álló atomalku eddig nyilvánosságra került részleteit, és az erre adott izraeli reakciókat.