Komoly erősítést kap az izraeli légierő, négy új KC-46-ost állítanak hadrendbe

A KC-46-sok segítségével az izraeli légierő könnyebben tudja majd elérni az iráni nukleáris létesítményeket.

A Boeing többfeladatú KC-46-os légi utántöltő repülőgépei (tankerei) az izraeli légierő elöregedő légi utántöltő repülőgépflottáját váltják fel, amelyekre egy Irán elleni jövőbeli akciókhoz égető szükség van.

Az izraeli légierő, amely az Irán és az Egyesült Államok közötti nukleáris megállapodás aláírásának valószínűbbé válásával igyekszik növelni hatósugarát, szerződése a Boeinggel négy többfeladatú KC-46-os üzemanyag-utántöltő repülőgép megvásárlására szól, 927,5 millió dollár értékben.

A négy új gépet 2025-ben kezdik majd leszállítani.

„Ez a szerződés tovább erősíti az amerikai-izraeli szövetséget, és folytatja a Boeing és az Izraeli Légierő közötti több évtizedes kapcsolatot”

– mondta Ido Nehushtan, a Boeing Izrael elnöke, az IAF korábbi parancsnoka.

„A KC-46A a nemzetbiztonság és a regionális stabilitás biztosítására irányuló izraeli erőfeszítések javát fogja szolgálni”

– tette hozzá.

A KC-46-os 11 830 km-es hatótávolsággal rendelkezik, és percenként közel 5500 liter üzemanyagot képes tankolni a vadászgépekbe. A szárnyakra külső üzemanyagtartályokat is fel lehet szerelni, amelyek lehetővé teszik három repülőgép egyidejű feltöltését, mindezt három-négy percen belül.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az izraeli légierő már utántöltés nélkül is képes iráni célpontokat elérni

Ráadásul az IAF új, egytonnás bombákat is kapott, amelyet a repülőgép belső fegyvertérében lehet szállítani anélkül, hogy veszélyeztetné a lopakodó radarjelzést.