Lapidnak sikerült Bidennel beszélni az iráni atomalkuról

Jair Lapid beszélt Joe Bidennel, miután az izraeli miniszterelnök az elmúlt napokban sikertelenül próbálta hívni az amerikai elnököt. A beszélgetés tárgya az iráni atomalku volt, ugyanis a legújabb hírek szerint az akár napokon belül aláírásra is kerülhet — számol be az Arutz7.

Lapid és Biden hosszasan beszélt a nukleáris megállapodásról szóló tárgyalásokról, és közös elkötelezettségükről a tekintetben, hogy megállítsák, hogy Irán atomfegyverhez jusson.

A vezetők megvitatták a közelmúltbeli eseményeket, valamint Irán közel-keleti és azon túlmutató terrorista tevékenységét. Ezzel összefüggésben a miniszterelnök hangsúlyozta a Biden elnök által Szíriába rendelt csapások fontosságát.

A miniszterelnök és az elnök megvitatta a két ország közötti kapcsolatok fejlesztését, építve a jeruzsálemi nyilatkozatra.

Az izraeli Nemzetbiztonsági Tanács több mint egy hete próbálta elősegíteni a Jair Lapid miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök közötti megbeszélést, mivel az iráni nukleáris megállapodás aláírása igen közelinek tűnt. Az elnök állítólag azért nem tudott eddig beszélni Lapiddal, mert szabadságon volt.

Mit tegyen Izrael az iráni atomalku aláírásának másnapján?

Csak egy lehetőség marad arra, hogy megakadályozzuk Teherán atomhatalommá válását, mondják a szakértők: támadás, méghozzá egy éven belül.