Ilyen fejet vág Putyin amikor hazudnak neki

Az orosz Nemzeti Gárda igazgatója igyekezett megnyugtatni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy az ukránok támogatják, hogy Oroszország területeket foglaljon el Ukrajnában. A valóság nem csak hogy ennek szöges ellentéte, de az elnök arckifejezését látva úgy tűnik, hogy ezt ő is jól tudja.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy érezzük, hogy a felszabadított területek lakossága támogat minket. Tisztában vannak azzal, hogy a békés élethez való jogukat és gyermekeik boldogságát védjük” – mondta Putyinnak Viktor Zolotov.

A Daily Beast bukkant rá az orosz TASSZ hírügynökség által közzétett videóra, melyben Putyin láthatóan gondterheltnek és aggódónak tűnik, az asztalt szorongatja, miközben Zolotov beszél.

Zolotov törekvése, hogy Putyinnak olyan narratívát tápláljon, miszerint az ukránok akarják, hogy Oroszország területeket foglaljon el Ukrajnában, azzal esik egy időbe, hogy olyen hírek szivárogtak ki, miszerint Oroszország látszat-népszavazásokra készül az elfoglalt ukrajnai területeken, hogy úgy tűnjön, Ukrajna támogatja az orosz inváziót. Oroszország a Krímben is tartott ilyen népszavazást, amelyet az Egyesült Államok és szövetségesei többször is érvénytelennek nyilvánítottak, miután Oroszország 2014-ben elfoglalta az ukrán félszigetet.

„A nemzeti gárda csapatai számos célkitűzést valósítanak meg a törvényesség, a rend és a biztonság fenntartása, valamint a békés élet helyreállítása érdekében a felszabadított Donyecki és Luganszki Köztársaságok, valamint a Zaporozsjei és a Herszon régió felszabadított területein” – folytatta Zolotov.

A valóság ezzel szemben az, hogy ukrán erők ellentámadást folytatnak Ukrajna déli részén, hogy megpróbálják visszaszerezni azokat a területeket, amelyeket Oroszország a háború elején elfoglalt.

ТАСС on Twitter: „Росгвардия чувствует поддержку населения на освобожденных территориях на Украине, сообщил на встрече с Путиным глава ведомства Виктор Золотов:https://t.co/9l5YM9K0dAВидео: Kremlin. ru pic.twitter.com/ihf2sN4KeC / Twitter”

Росгвардия чувствует поддержку населения на освобожденных территориях на Украине, сообщил на встрече с Путиным глава ведомства Виктор Золотов:https://t.co/9l5YM9K0dAВидео: Kremlin. ru pic.twitter.com/ihf2sN4KeC

Wolfgang Streeck: A német dominancia kora Európában lejárt

A gazdaságtörténész Németország válságáról és Európa jövőjéről beszélt nemrég az UnHerdnek.