Az izraeli UFC harcos arra buzdít minden zsidót, hogy tanuljon önvédelmet

Natan Levy, a világ egyetlen izraeli UFC harcosa egy csütörtökön megjelent új podcast-interjúban kifejtette, hogy miért kell támogatni a holokauszt túlélőit, és miért szükséges, hogy minden zsidó megtanulja az önvédelmet.

Miután Levy április 30-án megnyerte első UFC-meccsét, legyőzve Mike Breedent egy könnyűsúlyú mérkőzésen Las Vegasban, napokkal Izrael éves holokauszt-emléknapja után, az izraeli sportoló bejelentette, hogy elárverezi a meccsenen viselt felszerelését, és a bevételt a holokauszt túlélőinek ajánlja fel.

A „Podcast az antiszemitizmus ellen” legújabb epizódjában Levy beszélt a döntéséről.

„Egyrészt nagyon ideges voltam a meccsem miatt, ez volt életem legnagyobb küzdelme, másrészt pedig holokauszt emléknap van, és azt mondtam magamnak:

Miért vagy stresszes? Nézd meg, min mentek keresztül ezek az emberek”

– mondta.

Elmagyarázta, hogy ha arra gondol, hogy mit kellett elviselniük a holokauszt túlélőinek a II. világháború alatt, az perspektívába helyezte a dolgokat számára, és mielőtt a ketrecbe lépett, azt mondta magának: „küzdj úgy, mintha lehetőséged lenne értük harcolni”.

Amikor elterjedt a hír, hogy Levy úgy döntött, elárverezi a felszerelését a holokauszt-túlélők támogatására, a sportoló közösségi média profilját antiszemita és „Free Palestine” (Szabad Palesztinát!) kommentekkel árasztották el. Levy azt mondta, hogy „nem lepődött meg” a megjegyzéseken, és nem zavarták az általa „szomorú trolloknak” nevezett online kommenttelők.

„Inkább kommentáljanak, és mindenki láthatja, hogy mennyire undorítóak”

– magyarázta.

Meg akartak késelni egy rabbit, de nem hagyta magát

„Allahu Akhbar” kiáltással támadt egy 17 éves arab fiú a Chábád rabbira. Rosszul tette.

Levy emellett felszólította a világ kormányait, hogy tegyenek többet a holokauszt túlélőinek megsegítésére, különösen azok irányába, akik a szegénységi küszöb alatt élnek.

A Franciaországban született, de Izraelben nevelkedett Levy 15 éves korában kezdett el vegyes harcművészetekkel foglalkozni, és 2020-ban szerződött a UFC-hez. Nemrég iktatták be az Izraeli Harcművészeti Szövetség Hírességek Csarnokába.

A podcast-interjú során Levy kitért az antiszemita támadások növekedésére is Franciaországban, amelyek közül néhányat a Párizsban élő zsidó családtagjai is megtapasztaltak, ezért felszólította „a világ minden zsidó emberét”, hogy tanuljon meg egy harcművészetet, hogy megvédhesse magát az antiszemita erőszakkal szemben.

Emellett arról is beszélt, hogy a politikát ki kell hagyni a sportból.

„Sokszor edzettem palesztinokkal, muszlimokkal, keresztényekkel, és mindannyian jól kijövünk egymással.

A szőnyegen lehet edzeni, és szétrúgni egymás seggét, és mégis barátok lehetünk, és a politikát kihagyhatjuk belőle, még akkor is, ha nem értünk egyet a politikával kapcsolatban”

– mondta.

Elmondta, reméli, hogy megmutathatja a világközösségnek, hogy az izraeliek és a zsidók nem hátrálnak meg a harctól.

„Úgy gondolom, hogy mindenben, amit teszel, azt képviseled, hogy ki vagy és mi vagy, ahogyan beszélsz az emberekkel [és] ahogyan kezeled önmagad.

Én Izraelt és a zsidó népet képviselem, azt hiszem, és ezért amikor a ketrecben vagyok és harcolok, mindenképpen meg akarom mutatni, hogy bátrak vagyunk és tudunk harcolni, tudunk vigyázni magunkra [és] nem vagyunk gyengék”

– mondta Levy.

„Legyetek büszkék arra, akik vagytok. Soha ne szégyelljétek, hogy kik és mik vagytok. Veszélyes világ van odakint, tanuljatok önvédelmet, és ne hagyjátok, hogy bárki megmondja nektek, mit tehetitek és mit nem”

– tette hozzá.

Antwerpenben meg akart támadni egy férfi egy haszidot: rosszul tette (videó)

Belgiumban az utcán egy férfi megpróbált támadni egy haszid zsidót, azonban pórul járt.