Meg akartak késelni egy rabbit, de nem hagyta magát

A Chábád küldöttjét, Shneur Jichakov rabbit Ra’ananában le akarta szúrni egy 17 éves arab fiú, miközben azt kiáltotta, hogy „Allahu Akhbar”.

Shneur Jichakov rabbit, a Chábád egyik küldöttjét Ra’ananában vasárnap egy helyi 17 éves arab fiú próbalta megkéselni. Bár a késelő „Allahu Akbar”-t kiáltott, az izraeli rendőrség szerint bűncselekmény történt, nem pedig terrorizmus.

A 103FM rádiónak adott interjúban a rabbi elmesélte a nehéz pillanatokat.

„Egy Ra’anana-i házaspárnak tanácsadásra volt szüksége. Amikor befejeztem a velük való foglalkozást, és lementem a zebra felé, belenéztem valakinek a szemébe, aki közvetlenül mellettem volt a zebránál. A tekintete egyszerűen égett, mint a tűz.

A gyilkos tekintet erősen rám szegeződött. Nem értettem, mi történik”

– emlékezett vissza.

„Egyszer csak azt kiáltotta: „Allahu Akbar”, és elővett egy kést. Én pedig abban a pillanatban ráugrottam és visszatámadtam, és elkezdtük egymást ütlegelni”

– folytatta a rabbi.

„Mindez a zebránál történt. Nem volt ott senki.

Keményen küzdöttünk, mígnem legyőztem őt. Folyamatosan próbálta megszúrni a felsőtestemet, de én nem hagytam. Rúgtam és ütöttem, végül pedig ráültem.

A férfi, akinek éppen tanácsot adtam, meghallotta a kiáltozást és kijött. Hátulról fejbe rúgta az arab srácot. Amint ráültem, a kés kiesett a kezéből. Egy pillanatra elengedtem, hogy felvegyem a kést, és abban a pillanatban elszakadt tőlem, és futásnak eredt. Fogtam a kést, és üldözni kezdtem”

– magyarázta a nem mindennapi történetet Jichakov.

„Az arabnak sikerült néhány szúrt sebet ejtenie a lábamon” – tette hozzá – „ezért a lábam be van kötözve, de hála az Örökkévalónak, áldott legyen, talpon vagyok”.

Egy rabbi, aki nem hagyja, hogy közösségét váratlanul érje a következő támadás

Munkássága nyomán Cohen az Egyesült Államokban a „Tactical Rabbi” néven vált híressé.