Egy rabbi, aki nem hagyja, hogy közösségét váratlanul érje a következő támadás

Raziel Cohen chábád rabbi segít felkészülni a zsidó és nem-zsidó közösségeknek egyaránt, hogy ne érje váratlanul őket egy esetleges támadás.

A sok csoport közül az egyik, amely ellen az utóbbi időben aránytalanul sok fegyveres erőszakot követtek el az Egyesült Államokban, a zsidó közösség volt.

Akár túszejtés formájában, mint ahogy azt 2022 elején egy texasi zsinagógában történt, akár tragikus módon lövöldözésként, mint a pittsburghi zsinagógát ért támadás, az amerikai zsidó közösségek elleni erőszak fenyegetése egyre inkább állandósult.

Raziel Cohen rabbi, egy haszid zsidó, életcéljává tette, hogy biztosítsa, hogy mind szomszédai, mind saját közössége rendelkezzenek a szükséges eszközökkel és tudással egy támadás esetén.

Rabbik mellett, más vallások papjai és a laikusok is előszeretettel iratkoznak be Cohen „aktív lövöldözős” tanfolyamaira, és vették igénybe a  biztonsági tanácsadási szolgáltatásait.

Munkássága nyomán Cohen az Egyesült Államokban a „Tactical Rabbi” néven vált híressé.

A nem mindennapi rabbival nemrégiben riportot készített a Vice is, amely megtekinthető itt:

Armed & Orthodox – The Tactical Rabbi | Local Legends

As the epidemic of gun violence continues to sweep the nation, threatening our schools, public spaces, & houses of worship, many Americans sadly live in fear…

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy chábád rabbi olyan sábeszi kaftánt tervezett, amihez lehet pisztolyt viselni

Ez nem vicc! Csak még nem gondolt rá senki – állítja a tervező.