Egy chábád rabbi olyan sábeszi kaftánt tervezett, amihez lehet pisztolyt viselni

Ez nem vicc! Csak még nem gondolt rá senki – állítja a tervező. 

Raziel Cohen rabbi nem szeretné, hogy bárkinek is elő kelljen kapnia a stukkert a zsinagógában. De ha mégis előfordulna, nem akarja, hogy a haredi férfiakat akadályozza a sábeszi kaftán kigombolása – írja az Arutz 7.

A Chábád sábeszi viseletét alakította át a kézifegyver oktatóként is dolgozó rabbi. A  férfi vállalkozását a „Taktikus Rabbi” néven üzemelteti.

Cohen egy floridai vállalkozás segítségével alkotta meg a „Taktikus Kaftánt”, amely ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos sábeszi viselet, azzal az apró különbségekkel, hogy nem gombokkal hanem patenttel záródik. Így ha támadás érne egy zsinagógát sábeszkor vagy az ünnepek alatt, a férfiak gyorsan előtudnák kapni a fegyverüket a kaftán alól.

Az új ünnepi ruházat ugyanúgy néz ki, mint a többi, a patentek ugyanis gombok alá vannak elrejtve.

„Egy zsinagógában nem szeretnénk úgy kinézni, mintha háborús zónában lennénk”

– mondta Cohen.

A kabáthoz még reklámvideó is készült, amelyben egy rabbi szerepel, aki egy támadás közben nem tudja kinyitni a sábeszi kaftánját, hogy előrántsa a fegyverét. Cohen elmondta, hogy sokan azt hitték, hogy a videó csak egy vicc.

„Én nem félelmet árulok, hanem tudatosságot. Sokan felhívtak, hogy ez a reklám egy vicc ugye? Mondtam nekik, hogy nem az, csak még soha nem gondoltál erre”

– mondta a rabbi.

Drámaian nőtt az antiszemita bűncselekmények száma Amerikában

A Rágalmazás Elleni Liga (ADL) jogvédő szervezet szerint a valós számok még az FBI adatainál is magasabbak.