A legismertebb klímamozgalom is Izrael ellen uszít

Felzárkózott a Fridays for Future is az Amnesty International–hez és más NGO–k antiszemita kampányához: “apartheiddel” vádolják a zsidó államot – olvasható a Tett és Védelem Alapítvány honlapján.

A Bild c. német lap az antiszemitizmus címke alatt számolt be arról, hogy a Greta Thunberg által négy éve elindított nemzetközi ifjúsági klímamozgalom a szén és a dízel után új ellenséget talált magának: Izraelt.

A Twitteren a közel 140 ezer követővel rendelkező szervezet videót posztolt egy izraeli kotrógépről, amely egy ciszjordániai házat bont le, azzal a kommentárral, hogy “az apartheid Izraelben tovább fokozódik! Egyre több házat rombolnak le, a palesztin lakosságot pedig kitelepítik vagy megölik.

A klímaigazságosság egyben szabadságot is jelent minden elnyomott számára. Szabad Palesztinát!”

Stephen Pollard: Az Amnesty International erkölcsileg csődöt mondott

A Telegraph szerzője szerint a szélsőbaloldali csoportok nyugatellenes rögeszméit propagáló szervezet „minél hamarabb összeomlik saját torzításainak súlya alatt, annál jobb”.

Az általuk megosztott poszt “újabb etnikai tisztogatásról” beszél Masafar Yattában, ahol “az izraeli megszálló hadsereg egy újabb családi házat rombol le.”

A tények azonban egyértelműen azt igazolják, hogy a szervezet fake news–t oszt meg.

Masafar Yattában ugyanis a tucatnyi falu nem a palesztin önkormányzat, hanem az izraeli kontroll alatt lévő C zónához tartozik, amely ráadásul a 80–as évek óta katonai gyakorló övezet (ez a 918–as tüzelési zóna), az ott élő mintegy ezer palesztin tehát a hadsereg szerint illegálisan tartózkodik ott. Idén májusban az izraeli legfelsőbb bíróság is az IDF álláspontját osztotta, ezután kezdődtek meg a törvényes kilakoltatások.

A Fridays for Future tehát az Amnesty Internationalhez (AI) és a Human Rights Watchhoz (HRW) hasonlóan ismételgeti az apartheid–vádat Izraellel szemben, dél–afrikai faji elkülönítéssel, sőt, népirtással vádolva a zsidó államot. A Bild információja szerint ráadásul az FFF a múlt héten nemzetközi találkozót is tartott Torinóban, ahol az egyik workshop–ban “Izrael apartheidje” és a “palesztin jogokért folytatott küzdelem” volt a téma.

Seres László: Kedves Amnesty International Magyarország, beszélnünk kell!

„Kedves Amnesty Magyarország, kérdezheted, hogy jössz te a képbe? Úgy, hogy nagyon is része vagy a problémának” – írja a blogján a publicista.

Az Amnesty International egyébként nagyságrendekkel nagyobbat hazudik az izraeli házrombolások ürügyén: a brit AI kampánya szerint “palesztinok milliói élnek az izraeli apartheid rendszerében. Ennek az erőszakosan rasszista rendszernek a lényege, hogy megtagadják a palesztinoktól az otthont.

Izraelben és a megszállt palesztin területeken a palesztinokat alacsonyabb rendű faji csoportként kezelik, és szisztematikusan megfosztják őket jogaiktól”

– állítja a világ egyik legelismertebb emberi jogi szervezete.

A Fridays for Future már jó ideje együttműködik a zsidó állam bojkottjára felszólító antiszemita, Izrael-ellenes mozgalmakkal. Ennek során a csoport folyamatosan szélsőséges, anticionista nyelvezetet (pl. “telepes kolonializmus”, “kolonialista erőszak”) használ, amely végső soron tagadja Izrael állam létjogosultságát.

Maga Greta Thunberg is ezt teszi: a fiatal aktivista tavaly május 10-én megosztott egy bejegyzést a Twitteren, amelyben többek között a #GazaUnderAttack hashtaget használta arra, hogy háborús bűnökkel vádolja a gázai terroristák rakétatámadásaira válaszoló Izraelt. Az a tény, hogy a válaszcsapások előtt a Hamász több mint 4300 rakétát lőtt ki a zsidó államra, nem volt említésre méltó a “klímaigazságosságot” hirdető mozgalom számára.

Greta és a zöld forradalmi rombolók

A világvégéről szóló látomások veszélyesek, mert abszolút felelőtlenségre és dühös rombolásra csábítanak. Krisztina Koenen publicisztikája.