Uri Geller saját országot alapított egy kis skót szigeten

A magyar-izraeli-brit illuzionista mikroállamot hozott létre egy skót szigeten – és azt akarja, hogy mások is csatlakozzonak hozzá.

A 75 éves, televíziós bűvészmutatványairól és a médiumi képességekről szóló ellentmondásos állításairól híres férfi 2009-ben vásárolta meg az Észak-Berwick mellett fekvő Lamb-szigetet.

„Mindig is szerettem volna egy szigetet birtokolni, olyan lenni, mint James Bond”

– mondta Geller a BBC Newsnak az izraeli Jaffában lévő otthonából.

Most mindössze 1 dollárért kínálja a sziget állampolgárságát, azért, hogy az ebből befolyó teljes összeget a Save a Child’s Heart (SACH) nevű izraeli jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely világszerte szívbeteg gyermekeket ápol.

Geller úgy jellemezte Lamb szigetet, mint „a világ talán legmisztikusabb szigetét”, mivel állítása szerint „leyvonalak” mentén fekszik, amelyek összekötik a legendás Artúr király temetkezési helyével, a Május-szigeten található hírhedt temetkezési hellyel, valamint a Tara-hegy legendás kapujával a pogány túlvilágra, ahol egykor középkori ír királyokat koronáztak.

A lakatlan sziget állampolgársága csupán szimbolikus jelentőségű lesz.

A sziget honlapján közzétett alkotmány „különleges barátságot hirdet a boszorkányok irányába”, tekintettel arra, hogy a XVI. század végén a közeli Berwickben sok személyt illetek boszorkányság vádjával.

A dokumentum, amely a sziget „különleges barátságát a békés földönkívüliek iránt” is kodifikálja, azt mondja, hogy a sziget „örök menedéket” kínál azoknak a lelkének, akiket boszorkánypereknek vetettek alá.

Uri Geller szerint fel kell készülni a földönkívüliek inváziójára

Sejtelmes bejegyzést tett közzé Uri Geller az Instagramon: arról elmélkedik, hogy hamarosan földönkívüliek tömkelege szállja meg a bolygót – vette észre a LadBible, amelyet az Index szemlézett.

A sziget zászlaja Geller „LIFE” logóján alapul, amelyet Salvador Dalí katalán művész segítségével készített az 1970-es években, gazdag zsidó és izraeli szimbolikával.

A közepén található piramis a zsidó nép bibliai kivonulását szimbolizálja Egyiptomból a Kr. e. tizenharmadik században.

Jeff Nisbet skót író korábban úgy jellemezte a Lamb-szigetet, hogy „megmagyarázhatatlan hasonlóságokat” mutat az egyiptomi Gízában található 4500 éves piramisokkal, és azt állította, hogy a két szomszédos sziget az ősi komplexum tükre.

Az újonnan alapított mikroállam honlapján Geller feltüntette a XV. századi krónikás, Walter Bower állítását is, miszerint maguk a skótok Skota hercegnőtől származnak, annak a fáraónak a száműzött lányától, akinek az izraeliták rabszolgasorba taszítását tulajdonítják.

Dougie Ferguson helyi hajóskapitány a BBC Newsnak elmondta, hogy bár „ismeri Lamb-sziget összes korábbi tulajdonosát”, „korábban soha nem hallott a gízai piramisokról való kapcsolatáról”.

Hangsúlyozta azonban, hogy „ezek fontos vadon élő területek, és ha ez embereket vonz, akkor az csak jó lehet”.

Az új állam zászlaján az alef (א) betű is szerepel. Ez a héber ábécé első betűje és Geller keresztnevének első betűje, valamint egy kis hal szimbólum is szerepel a termékenység és a gyermekek jelképeként.

A SACH a Facebookon közzétett nyilatkozatában köszönetet mondott Gellernek „folyamatos elképesztő támogatásáért és elkötelezettségéért”.

A bűvész egyben a jótékonysági szervezet jószolgálati nagykövete is.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Uri Geller: Izraelnek nagyon erős, kozmikus ereje van

A magyar-zsidó származású izraeli előadóművész spirituális okokból kényszerült elhagyni Angliát.