Uri Geller: Izraelnek nagyon erős, kozmikus ereje van

A magyar-zsidó származású izraeli előadóművész spirituális okokból kényszerült elhagyni Angliát — nyilatkozta a Borsnak.

„Higgy magadban, keress magadnak egy életcélt, gondolj mindig a sikerre, hiszen ha a fejedben sikerül valami, akkor a valóságban is fog. Talán ez az egész életem üzenete, hogy mindenki a saját sikerének a kovácsa”

— nyilatkozta a 72 éves előadóművész.

Geller arról is mesélt, hogy mi történt vele, amióta 2008-ban a TV2 képernyőjén láthatták őt a magyar nézők:

„Azóta is dolgozom világszerte több tévéshow-ban, zsűritag vagyok az Israel’s Got Talentben, és jövőre lehetséges, hogy az amerikai verzióban is az leszek. Jaffa kikötővárosában pedig a személyes gyűjteményemből nyolc hónap múlva múzeum nyílik”.

A művész hivatalosan brit állampolgár, ám néhány évvel ezelőtt spirituális okokból elhagyta Angliát és hazaköltözött Izraelbe.

„Izraelnek nagyon erős, kozmikus ereje van, és aki itt született, azt mágnesként vonzza egész életében. Amikor 1972-ben a CIA miatt elhagytam a szülőföldem, mindig is úgy gondoltam, hogy egyszer majd visszatérek, és 2015-ben a feleségemmel így is tettünk. A múzeummal való feladatok most teljesen Tel-Avivhoz kötnek, így inkább a fiam, Daniel, aki szintén beszél magyarul és ügyészként dolgozik Londonban, illetve a Los Angelesben élő lányom és két unokám látogatnak minket”.

— nyilatkozta Geller, akinek állítása szerint családtagjai sajnos nem rendelkeznek természetfeletti képességekkel.

A teljes interjú itt olvasható.