Izrael megosztja Abu Akleh halálának vizsgálati eredményeit az USÁ-val

Beni Ganz izraeli védelmi miniszter szombaton Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel tárgyalt.

A megbeszélés középpontjában Biden amerikai elnök izraeli és szaúd-arábiai látogatásának következményei, valamint a regionális védelmi együttműködés amerikai vezetés alatt történő elmélyítésének lehetőségei álltak.

A felek megvitatták az Iránra gyakorolt folyamatos nyomást és a nukleáris megállapodásról szóló tárgyalásokat is. Emellett beszéltek arról, hogy megállapodásra kell jutni az Izrael és Libanon közötti tengeri határral kapcsolatban, valamint az Egyesült Államoknak ebben a kérdésben játszott kritikus szerepéről.

Ganz miniszter részletezte a Júdea és Szamaria, valamint a Gázai övezet stabilitásának biztosítása érdekében hozott intézkedések sorát. Megjegyezte továbbá, hogy az IDF azon dolgozik, hogy befejezze a Shireen Abu Akleh újságíró halálához vezető események kivizsgálását, és közölte, hogy Izrael a vizsgálat eredményeit annak befejezése után megosztja az Egyesült Államokkal.

Progresszív demokraták amerikai vizsgálatot követelnek Abu Akleh lelövése miatt

A családot az amerikai külügyminiszter hívta meg Washingtonba, ahol a hírhedt „Squad” tagjaival tartottak közös sajtótájékoztatót.