Holokausztos kommentért ítéltek börtönre egy német férfit

Németországban hét hónap börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, mert gyűlölködő kommentet hagyott egy Facebook-bejegyzésben Gil Ofarim német-izraeli énekes ügyéről, akit azzal vádoltak, hogy hazudott egy tavalyi antiszemita incidensről egy szállodában.

„Buchenwaldban szerette volna, ha Dávid-csillaggal látják”

– írta a németországi Niesky városából származó 38 éves férfi a TAG24 német hírportál Facebook oldalán, a Radio Lausitz német hírcsatorna beszámolója szerint.

A megjegyzés Németország szigorú, antiszemita beszédet tiltó törvényeibe ütközik, illetve a férfi korábbi büntetett előélete is szerepet játszott az elítélésében a jelentés szerint, amely szerint valószínűsíthető a fellebbezés.

Ofarim tavaly azt állította, hogy egy recepciós azért nem adott neki szobát egy liepzigi szállodában, mert Dávid-csillagot viselt nyakláncán.

Az incidens után több százan tiltakoztak a szálloda előtt, azonban később, a biztonsági kamerák felvételei azt mutatták, hogy a popénekes nem viselt látható zsidó szimólumot aznap este. Az énekest később hamis állítással kapcsolatos bűncselekményekkel vádolták meg, bár büntetőeljárás még nem indult ellene — írja az Arutz7.

Azt állítja, hogy nem hazudott a német-izraeli énekes, aki Dávid-csillagos nyaklánca miatt nem kapott szobát

Még sem minden pontosan úgy történhetett, ahogy Gil Ofarim korábban állította. Nyaklánca ugyanis nem biztos, hogy látszott.