Újabb menekülteket fogadott be a brit férfi, aki egy ukrán nőért dobta a párját

Tony és Szófia új otthont találtak magukank, amelyet megosztanak egy ukrán menekült párral – egy másik Szófiával és annak barátjával, Illijával.

Egy brit apuka, aki dobta élettársát és gyermekei anyját, hogy együtt lehessen egy ukrán menekülttel, akinek otthont adtak, most egy ukrán párt hívott meg új otthonába.

A 29 éves Tony Garnett a nyugat-yorkshire-i Bradfordból azután lett világhírű, amikor elhagyta élettársát, Lornát, hogy új kapcsolatot kezdjen Szófiával.

Most Tony és Szofija egy új otthont alakítottak ki, amelyet közösen bérelnek Bradfordban, és egy menekült párral – egy másik Szófiával és annak barátjával, Illijával – kezdték megosztani a lakásukat.

A pár azután küldött meghívást Szófiának és Illiának, hogy észrevették a pár internetes segélykérését, akik június 23-án érkeztek menekültként Ukrajnából.

A két menekült a Facebookon tettek közzé egy felhívást, amelyben azt írták, hogy kitették őket a bradfordi otthonból, ahová egy brit család hívta meg őket, miután elmenekültek hazájukból.

Szófia azt mondta, örül, hogy a házigazdáik segítettek neki és Illiának kijutni korábbi helyzetükből, ahol „nagyon boldogtalanok” voltak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Több tízezer ukránt fogadtak be a brit családok, de kezd beütni a valóság

Ahogy a háború elhúzódik, a helyzet egyre kellemetlenebb mind a vendégeknek, mind a házigazdáknak – írja beszámolójában a Wall Street Journal.