Befogadtak egy ukrán menekültet, egy hét után az apuka meglépett vele

Egy brit férfi elhagyta két gyermekét és élettársát egy ukrán menekültért, aki alig tíz nappal korábban költözött az otthonukba – írja a Mirror.

A 29 éves Tony Garnett elhagyta a 28 éves Lornát, miután beleszeretett Sofiia Karkadymba, aki az invázió kezdetén menekült el szülővárosából, Lvivből a borzalmak elől.

A biztonsági őr eredetileg a múlt hónapban jelentkezett a kormány „rehoming” programjára, de aztán a közösségi médián keresztül próbált segítséget nyújtani a menekült ukránoknak.

A nyugat-yorks-i Bradfordból származó Tony lett Sofiia pártfogója, majd alig több mint egy héttel az érkezése után elhagyta élettársát és gyermekeit, hogy új életet kezdjen.

Tony a The Sun-nak azt mondta, hogy

„Egy egyszerű vágyammal kezdődött, hogy helyesen cselekedjek, és tető legyen egy rászoruló férfi vagy nő feje felett”

– magyarázta.

Nemrég még neonácikat toborzott az atomháborúval fenyegetőző Roszkozmosz-vezér

Az SS-Szláv Szövetség vezetője egy interjúban beszélt arról, hogyan toborzott neonácikat a donbászi harcokban való részvételre az akkor még miniszterelnök-helyettes Rogozin.

„A dolog múlt szombaton csúcsosodott ki, amikor az [élettársam] tényleg nekiment Sofiának, kiabált vele, durva szavakat használt, amitől ő sírva fakadt.

Azt mondta, hogy nem érzi úgy, hogy tovább maradhatna nálunk, és akkor valami átkattant bennem”

– folytatta Tony.

„Olyan kapcsolatot fedeztem fel Sofiával, amilyet még soha nem éreztem”.

Lorna megelégelte a Sofiával kialakult szoros kapcsolatot, illetve azt, hogy ők ketten együtt mentek az edzőterembe, és órákig ültek a parkolóban beszélgetve.

Végül távozásra utasította a vendégüket, de megdöbbent, amikor Tony bejelentette, hogy ő is elmegy, és a pár a szülei házában húzza meg magát.

Most azon vannak, hogy új közös otthont találjanak.

A legfrissebb adatok szerint jelenleg több mint 33 000 ukrajnai menekült van az Egyesült Királyságban, akiket családok támogatnak, a 84 000 kérelemből eddig 68 700 vízumot adtak ki a hatóságok.

A kikerülhetetlen Trump – se vele, se nélküle

Valóra válik-e a demokraták és a republikánusok rémálma: lesz-e Biden kontra Trump visszavágó 2024-ben? Hajdú Tímea véleménycikke.