Elhunyt Ivana Trump a volt elnök első felesége

New York-i otthonában elhunyt Ivana Trump, üzletasszony és Donald Trump volt felesége – közölte a volt elnök csütörtökön a közösségi oldalán. Ivana 73 éves volt.

A New York-i rendőrség csütörtökön később közölte, hogy Ivana Trump halála „nem látszik bűncselekménynek” – számolt be a CNN.

A New York-i tűzoltóság közölte, hogy egy olyan bejelentésre reagált, amely szerint egy személy szívmegállást szenvedett. A tűzoltóság szerint az áldozat a kiérkezéskor már halott volt.

A mentők a rendőrség szerint a helyszínen halottnak nyilvánították Trumpot, és hozzátették, hogy az orvosszakértő fogja megállapítani a halál okát.

Trump volt az édesanyja Donald Jr-nak, Ivanka és Eric Trumpnak.

„Nagyon szomorúan tájékoztatom mindazokat, akik szerették őt, és ezek közül sokan vannak, hogy Ivana Trump elhunyt New York-i otthonában. Csodálatos és gyönyörű nő volt, aki nagyszerű és inspiráló életet élt. Büszkesége és öröme három gyermeke, Donald Jr., Ivanka és Eric volt. Nagyon büszke volt rájuk, ahogy mi is nagyon büszkék voltunk rá. Nyugodj békében, Ivana!”

tette közzé Donald Trump.

Eric Trump az Instagramon részben azt írta, hogy édesanyja „az üzleti életben nagyhatalom, világklasszis sportoló, ragyogó szépség, gondoskodó anya és barát” volt.

Ivanka Trump azt tweetelte, hogy „megszakadt a szíve (édesanyja) halála miatt”, hozzátéve: „Anya briliáns, elbűvölő, szenvedélyes és gonoszul vicces volt. A lehető legteljesebben élte az életet – soha nem hagyott ki egy alkalmat sem a nevetésre és a táncra. Örökre hiányozni fog, és az emlékét mindig a szívünkben fogjuk őrizni”.

Ivana Trump interjút ad 1995-ben a válás után: 

IVANA TRUMP has FUN with LENO

mytalkshowheroes1995

A kommunista Csehszlovákiában nevelkedett Ivana Trump Donald Trump partnere volt a legjelentősebb ingatlanprojektjeiben. 1992-ben váltak el a férfi és Marla Maples – aki később Donald Trump második felesége és lányuk, Tiffany édesanyja lett – viszonyát követően.

A „Trump: The Art of the Deal” című könyvében Donald Trump Ivana Trumpot „nagyszerű menedzserként” emlegette, és „igényesnek és nagyon versenyképesnek” jellemezte. Őt bízta meg az Atlantic Cityben található Trump’s Castle vezetésével is, ahelyett, hogy külsős vezérigazgatót alkalmazott volna.

Amikor a pár végül megegyezett, Ivana Trump 14 millió dollárral távozott, ráadásul olyan egyéb juttatásokkal, mint egy hatalmas kastély a connecticuti Greenwichben.

A válás után Trump még kétszer megházasodott és elvált, miközben világjáró életmódot folytatott.

2017-ben a „CBS Sunday Morning” című műsorában elmondta, hogy a „szabadságára” és a „tökéletes életére” hivatkozva visszautasította Donald Trump ajánlatát, hogy legyen a szülőhazája, a Cseh Köztársaság nagykövete.

„Épp most ajánlották fel, hogy legyek az amerikai nagykövet Csehországban – és Donald azt mondta nekem. Azt mondta: „Ivana, ha akarod, neked adom”” – mondta Trump az interjúban. „De én szeretem a szabadságomat. Szeretem azt csinálni, amit akarok, oda menni, ahova akarok, azzal, akivel akarok. És megengedhetem magamnak az életmódomat”.

„Trumpéknál egy család sem szereti jobban az ortodox zsidókat” — videó

A volt elnök fia szerint egyetlen család sem szereti úgy az ortodox közösséget vagy Izraelt, mint a Trump család.