Dél-Ausztráliában is elfogadták az IHRA antiszemitizmus definícióját

A Dél-Ausztráliai Zsidó Közösségi Tanács (JCCSA), mint a dél-ausztráliai zsidóság választott képviseleti csúcsszerve örömmel nyugtázza, hogy Dél-Ausztrália törvényhozó tanácsa 2022. július 7-én elismerte a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség (IHRA) antiszemitizmusra vonatkozó munkadefinícióját.

Norman Schueler, a JCCSA tagja a J-Wire-nek nyilatkozott:

„Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy az Ausztrál Zsidó Szövetség (AJA) megkereste a helyi parlamenti képviselőt ezzel az indítvánnyal kapcsolatban. Az AJA-nak nincs érdekeltsége vagy képviselete Dél-Ausztráliában”.

Az Ausztrál Zsidó Szövetség a One Nation párt képviselőjének, Sarah Game-nek a szolgálatait vette igénybe, hogy segítse a többség megszerzését, ugyanis az ötlettől nem mindenki volt elragadtatva Dél-Ausztrália parlamentjében.

Norman Schueler, akinek jelentős és hosszú távú kapcsolatai vannak az állam törvényhozásában, és Annetay Sapir-Henderson, a JCCSA elnöke is a színfalak mögött dolgozott azon, hogy a javaslat célbajusson.

Sarah Game a J-Wire-nek nyilatkozott:

„Nehézséget okozott, hogy a Munkáspártnak vannak olyan képviselői, akik nem akarták, hogy ezt az indítványt elfogadják. Végül a fél Munkáspártot és a teljes liberális pártot magam mellé állítottam.”

Kyam Maher, Dél-Ausztrália első őslakos (aborigin) származású főügyésze személyesen volt jelen, hogy szavazzon a zsidó nép számára fontos indítványról.

Betiltják a náci horogkeresztet Ausztráliában

A hinduk viszont szabadon használhatják a sajátjukat. Ausztráliában él a lakosság számarányához képest a világon a legtöbb holokauszttúlélő.

2021 decemberében Új-Dél-Wales volt az első ausztrál tagállam, amely hivatalosan is elfogadta a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség (IHRA) antiszemitizmusra vonatkozó munkadefinícióját, miután az államszövetség kormánya októberben ratifikálta az IHRA ajánlását.

Dominic Perrottet Új-Dél-Wales miniszterelnöke akkor így indokolta a döntést:

„Ahhoz, hogy harcolni tudjunk valami ellen, azonosítani kell, le kell tudni írni, meg kell tudni nevezni”

– mondta.

„A definíció alapvető és fontos eszköz. Olyan eszköz, amely képessé teszi mindazokat, akik ezt a harcot vívják”.”

Perrottet azt is mondta, hogy az antiszemitizmus „ellentétes mindennel, amit büszke, erős, multikulturális államunk képvisel”.

„Meghallgatjuk a zsidó közösséget, és ma mellettük állunk az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Ez a meghatározás változást fog hozni. Segíteni fogja az embereket abban, hogy az antiszemitizmust, bárhol is bújjon meg – a közösségi médiában, az oktatási kampuszokon [és] Új-Dél-Wales utcáin. Ennek a definíciónak az elfogadása fontos lépés annak érdekében, hogy békés, virágzó, multikulturális társadalmunk továbbra is az maradjon”.”

„Cipőcsókolásra” kényszerítette zsidó osztálytársát egy muszlim fiú

A megalázó antiszemita iskolai zaklatásról készült fotó hatalmas botrányt keltett Ausztráliában.