Zsidó Ügynökség: a Kreml nem utasított minket a tevékenységünk beszüntetésére

Az ügynökség azt állítja, hogy kapott egy levelet az orosz kormánytól, de semmi nem utasította arra, hogy hagyja abba az oroszországi tevékenységét – írja az Arutz7.

A Zsidó Ügynökség visszautasította azokat a korábbi híreket, amelyek szerint a Kreml megtiltotta volna az ügynökségnek, hogy Oroszországban működjön.

„A Zsidó Ügynökség tisztázni kívánja, hogy egyes publikációkkal ellentétben nem kapott semmilyen utasítást az orosz kormánytól az Ügynökség által létrehozott egyesület tevékenységének megszüntetésére”

– áll az ügynökség közleményében,

„Így az ügynökség minden tervezett tevékenysége a tervek szerint folytatódik”.

Az ügynökség elismerte, hogy a folyamatban lévő ellenőrzési eljárások részeként levelet kaptak az orosz kormánytól, de a levél nem utasította az ügynökséget tevékenységének megszüntetésére.

A levélben felkérik a Zsidó Ügynökséget, hogy írásban válaszoljon, és az ügynökség meg kívánja vizsgálni a levél tartalmának értelmét, hogy megfelelő választ adhasson.

A Szochnutnak „le kell állítania” minden tevékenységét Oroszországban

Az utasítás a Zsidó Ügynökségnek moszkvai kormányzati tisztviselőktől érkezett. Az izraeli kormány a válaszlépéseket fontolgatja. Nő a feszültség a két ország közt.