Kohncast: Választás Izraelben és abortusz-háború Amerikában

Néhány hét után visszatért a Kohncast, ezúttal az izraeli politika és a Roe kontra Wade hatályon kívül helyezése volt terítéken, de beszéltünk Biden népszerűtlenségéről, az atomalkuról és még sok minden másról. 

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök bedobta a törülközőt, feloszlott az izraeli parlament. Az időzítés aligha kedvező: nemsokára az amerikai elnök látogat Izraelbe, noha a vizit fő célpontja sokkal inkább Szaúd-Arábia, ahol Biden azt tenné, amit Reagan elnök tett évtizedekkel korábban.

A Kohncast legújabb epizódjában Hajdú Tímea, Seres Attila és Megyeri Jonatán elemzi a helyzetet és szó esik az amerikai legfelsőbb bíróság döntéséről az abortusz gyakorlat alkotmányos mivoltát illetően is.

A podcast mellé ajánlott cikkeink: Roe kontra Wade döntésről, Biden izraeli útjáról, és arról miért tartanak ilyen gyakran választásokat Izraelben. 

https://www.youtube.com/watch?v=4225_a1oGpM

Kohncast epizódjai elérhetők a Neokohn címlapján külön dobozban, valamint RSSYoutube csatornáinkon, az Apple podcaston, a Google podcaston, a Spotify-on.

Lájkolják, kövessék, iratkozzanak fel, hogy ne maradjanak le egyetlen adásról sem!

Fotó: EPA/SHAWN THEW

Kohncast: harckocsi és terhes-uniformis – fegyverkeznek a németek

A Kohncast hatodik adásában lapunk szerzője, a Németországban élő Krisztina Koenen segít eloszlatni a Bundeswehr ambiciózus fejlesztési terveivel kapcsolatos aggodalmakat.