Az IDF első alkalommal vett részt hadgyakorlaton Marokkóban

A hadgyakorlatra a marokkói Agadir, Kenitra, Tan Tan Tan, Taoudant és Mahbes városokban került sor.

Az IDF tisztjei és az izraeli védelmi minisztérium tisztviselői első alkalommal vettek részt Marokkó és több afrikai ország mellett az Afrikai Oroszlán hadgyakorlaton, az afrikai kontinens legnagyobb, évente megrendezett katonai gyakorlatán.

Az Izraeli Védelmi Minisztérium Politikai és Politikai-Katonai Irodája Közel-Keleti és Észak-Afrikai Osztályának vezetője, aki egyben a marokkói védelmi attasé is, két IDF-tiszt mellett részt vett a gyakorlaton a múlt héten.

Az izraeli védelmi minisztérium által kiadott közlemény szerint Izrael részvétele a gyakorlaton

„egy újabb lépés a két ország védelmi minisztériuma és hadserege közötti biztonsági kapcsolatok megerősítésében”.

A június végéig tartó gyakorlaton 10 nemzet, köztük Brazília, Franciaország és Nagy-Britannia 7500 fővel vett részt. A NATO megfigyelői is jelen voltak – és most először Izrael, Ghána és Szenegál tisztviselői is.

A katonai manőverekre a marokkói Agadir, Kenitra, Tan Tan Tan, Taoudant és Mahbes városokban került sor. Az amerikai Afrika Parancsnokság közölte, hogy néhányra Tunéziában, Szenegálban és Ghánában is sor került.

Algéria háborúra készül Marokkóval, bepánikolt az izraeli fegyverek miatt

A feszültség napról napra nő Algéria és Marokkó között, olyannyira, hogy már-már háborúról lehet beszélni a két Maghreb-ország között.