Trump szerint hülyeségeket beszélt az ellene valló tanácsadó

Cassidy Hutchinson január 6-i bizottság előtt kedden tett bombameglepetésnek titulált tanúvallomása a volt elnök szerint kitaláció.

„Ms. Hutchinson kitart minden olyan vallomása mellett, amelyet tegnap eskü alatt tett az Egyesült Államok Capitoliuma elleni január 6-i támadást kivizsgáló különbizottság előtt” – közölték Cassidy Hutchinson ügyvédei, Jody Hunt és William Jordan a The Daily Wire-nak adott nyilatkozatukban.

Cassidy Hutchinson, aki Donald Trump elnök kormányzása idején a Fehér Ház segédjeként dolgozott, azt mondta, hogy a Secret Service vezető tisztviselője, Anthony Ornato azt mondta neki, hogy a dühös Trump megtámadta az őt védő ügynökök vezetőjét, amikor az ügynökök 2021. január 6-án megtagadták, hogy a Capitoliumhoz vezessék.

Azt is állította, hogy Trump megpróbálta megfogni a limuzin kormányát, mire a biztonságiak vezetője, Bobby Engel azt mondta neki: „Uram, vegye le a kezét a kormányról”. Ezen a ponton – állította Hutchinson – Trump állítólag rávetette magát az ügynökre, és bántalmazta őt.

Az Egyesült Államok Titkosszolgálata (USSS) szerdán azt mondta a The Daily Wire-nak, hogy a bizottság nem kereste meg őket Hutchinson állításaival kapcsolatban.

A CNN pedig kedden arról számolt be, hogy az USSS egyik tisztviselője szerint Ornato vitatja Hutchinson történetét – és hogy mind Ornato, mind

Trump biztonsági főnöke, Robert Engel hajlandó cáfolni a történetet. Az ABC is arról számolt be, hogy a titkosszolgálat szintén kész cáfolni a történetet.

Trump szerdán közösségi oldalán a Truth Social-ön reagált a vallomásra és felkapaszkodónak nevezte Hutchinsont, aki azért próbál bosszút állni rajta mert nem adott neki munkát Floridában.

A meghallgatásokat „partizán boszorkányüldözésnek” nevezte.

„Nincs keresztkérdés, nincsenek igazi republikánusok, nincsenek ügyvédek, nincs semmi. Hamis történetek és egy teljesen hamis narratíva gyártása, nulla ellenvélemény van engedve” – írta Trump a bizottságról.

Amerikai politikai színház — A Capitolium „ostromának” következményei

Ki veszélyezteti jobban az amerikai demokráciát, a feldühödött tömeg, vagy a rendszert lebontó politikusok? Hajdú Tímea publicisztikája.