Több mint ezer izraeli katonanő követel új egyenruhát az IDF-től

Több mint ezer katonanő követelte az IDF-től, hogy a női test számára előnyösebb nadrágokat biztosítson – írja az Arutz7.

Több mint 1000 katonanő nyújtott be panaszt az IDF ellen, követelve, hogy az IDF más stílusú nadrágot biztosítson számukra, arra hivatkozva, hogy a női katonák számára biztosított jelenlegi nadrágok „gyulladást okoznak” a testükön és nem mutatnak rajtuk előnyösen.

Az Israel Hayom jelentése szerint a női katonák azt állítják, hogy a női egyenruhák húgyúti fertőzéseket okoznak és kellemetlen nyomást gyakorolnak az ágyékra.

„Női egyenruhát kaptunk, amely különbözik a férfi katonáknak és a harci egységeknek kiadott egyenruhától”

– olvasható a panaszban.

Először szolgál csak nőkből álló harckocsizó egység az egyiptomi határon

Történelmet ír Izrael: csak nőkből álló tankos egység fog szolgálni az egyiptomi határon, női parancsnokkal

„Az egyenruha javítására tett kísérletek néhány területet kivéve mindenhol sikertelenek voltak, és ott sem jelentős módon”.

Az IDF szóvivői irodája válaszolt a panaszkodó katonáknak:

„A sok katonanő körében felmerült elégedetlenségre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a női nadrágok modelljét magasabb szabásúra változtatjuk, hogy megfeleljen az igényeknek.

Az új egyenruhákat 2022 szeptemberétől adják ki”

– írták.

„Ezzel egyidejűleg széles körű személyzeti munka folyik, amely magában foglalja a szövetek és szabások típusainak vizsgálatát, a ruhatervezés területén vezető szakemberekkel és az IDF különböző egységeiben dolgozó nők széles körű fókuszcsoportjával együttműködve. Az új egyenruhák IDF-en belüli terjesztésének tervét ennek megfelelően alakítják ki”

– tették hozzá.

Előnyt vagy hátrányt jelentenek a nők a harcoló alakulatokban?

Kahana vallásügyi miniszter szerint az IDF feladata az ellenség legyőzése, és nem a társadalmi célok előmozdítása.