ENSZ által fizetett palesztin tanárok uszítanak zsidók legyilkolására

A UN Watch nevű nemzetközi szervezet, mely elsősorban az ENSZ Izraellel szembeni elfogultságait tárja fel, bizonyítékokat talált arra, hogy legalább 20 olyan palesztin tanár kap az ENSZ egyik szervezetétől fizetést, aki zsidók legyilkolására uszít

A ma megjelentetett jelentés szerint az UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), azaz az ENSZ közel-keleti palesztin menekültek segélyezési és munkaügyi ügynöksége által foglalkoztatott 20 palesztin tanárról derült ki, hogy zsidó ellenességet szítanak és diákjaikat erőszakos cselekményekre buzdítják.

A tanárok, akiknek antiszemita uszítását a jelentés leleplezte, a következők:

Nihaya Awad, az UNRWA ciszjordániai számítástechnika tanára a tavalyi háború után a Facebookon 2021. május 21-én közzétett bejegyzésében támogatta a Hamász rakétatámadásait izraeli civilek ellen, és bátorította a palesztin arab terroristákat a gyermekkatonák használására.

Ez mindössze két hónappal azután történt, hogy az UNRWA egyik igazgatója, Gwyn Lewis elismerő oklevelet küldött Awad asszonynak „fantasztikus erőfeszítéseiért”, mint az UNRWA oktatásában „legjobban teljesítő” személynek.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az UNRWA csapatának tagja vagy”

– írta Lewis 2021. március 23-án.

Az UNRWA libanoni tanára, Elham Manszúr a múlt hónapban, 2022. május 11-én azt írta a Facebookon, hogy

„Allahra mondom, akinek lehetőségében áll megölni és lemészárolni bármilyen cionista és izraeli bűnözőt, és nem teszi meg, az nem érdemli meg, hogy éljen. Öljétek meg őket és üldözzétek őket mindenhol, ők a legnagyobb ellenség…. Amit Izrael érdemel, az a halál”.

Két hónappal ezelőtt, 2022. április 15-én ez az UNRWA-tanárnő „nektek, mocskos cionistáknak” címzett üzenetet tett közzé a Facebookon, amelyben felszólította „az ellenállás embereit” a jeruzsálemi Al Aksza mecsetnél, hogy

„mészároljanak le mindenkit, és dobják őket a szemétdombra, mert mocskos, minden földet beszennyeznek, ahol vannak”.

Blinken az UNRWA antiszemitizmusáról beszélt az amerikai kongresszusban

Az amerikai külügyminiszter utalt az UNRWA oktatási anyagaira, amelyek kitörlik Izraelt a térképekről, és a terrorizmust és a mártíromságot dicsőítik.

2021. május 14-én Manszúr azt írta:

„Izrael gonosz…harcoljatok ellenük és öljétek meg őket, üldözzétek őket mindenhol, minden sarkon, minden utcán, a legnagyobb ellenségünk Izrael, halál és pusztulás rájuk…”.

A jelentés megjegyzi, hogy Manszúr posztjait több más UNRWA-tanár is lájkolta, ahogyan ez igaz az UNRWA számos antiszemita posztja esetében is, amelyeket az UN Watch korábbi jelentéseiben leplezett le.

A UN Watch felhívja a figyelmet arra, hogy a gyűlöletet és uszítást terjesztő munkatársakat foglalkoztató UNRWA problémája nem csupán „néhány izolált eset”, ahogyan azt az UNRWA állította, hanem az antiszemitizmus rendszerszintű.

Az UNRWA jordániai tanára, Hana’a Daoud egy fényképet tett közzé, amelyen maszkos Hamász-terroristák láthatóak géppisztollyal a kezükben, és felszólította a muszlimokat a Koránban olvasható versre, miszerint „harcoljanak a zsidók ellen, amíg egy zsidó el nem bújik egy kő vagy egy fa mögé, és a kő vagy a fa azt mondja:

„Ó muszlim, egy zsidó van mögöttem, gyere és öld meg”.

Az UN Watch felszólít, hogy szüntessék be annak a több száz UNRWA-tanárnak az alkalmazását Júdeában és Szamáriában, Libanonban és Jordániában, akik zsidók meggyilkolására uszítanak.

A jelentés közzététele egybeesik az ENSZ-ben ma tervezett konferenciával, amelyen az Egyesült Államok és más nyugati országok is részt vesznek, hogy biztosítsák az UNRWA finanszírozását.

A jelentésben a szervezet felszólítja az UNRWA vezető finanszírozóit – az Egyesült Államokat, Németországot, az Egyesült Királyságot és az EU-t -, hogy biztosítsák, hogy az ügynökségnek szánt 1,2 milliárd dollárnyi adományból egyetlenegyet sem használnak fel olyan tanárok fizetésére, akik zsidó emberek elleni erőszakra uszítanak.

Az UN Watch továbbá felszólítja az UNRWA-t, hogy teljesítse a saját maga által meghatározott normákat és kötelezettségvállalásokat.

„Az UNRWA-t ezért bűnrészesnek kell tekinteni munkatársai helytelen viselkedésében” – mondta Hillel Neuer, az UN Watch ügyvezető igazgatója.

„Világszerte eltávolítják a gyűlöletre és erőszakra uszító oktatókat. Az UNRWA azonban, annak ellenére, hogy az uszítással szemben »zéró toleranciát« hirdet, szisztematikusan alkalmazza a zsidóellenes gyűlöletet és terrorizmust hirdetőket.

„Felszólítjuk az UNRWA-t finanszírozó kormányokat, hogy amikor az ENSZ-ben összegyűlnek, hogy új ígéreteket jelentsenek be, nyilatkozzanak arról, hogy nem teszik lehetővé egy olyan rendszer működését, amely a palesztinok új generációit a zsidók gyűlöletére és meggyilkolására tanítja.”

„A probléma nem a közösségi médiában megjelenő posztokkal van, hanem az antiszemitizmust és terrorizmust hirdető tanárok lelkiismeretlen foglalkoztatásával” – fogalmazott Neuer.

„Az Egyesült Államok, az EU, Németország, az Egyesült Királyság, Kanada és más államok erkölcsi felelőssége, hogy nem küldenek több pénzt az UNRWA-nak, amíg az nem mutat valódi elkötelezettséget az alapvető oktatási normák iránt az iskoláiban. Ez azt jelenti, hogy az ügynökségnek nyilvánosan el kell ítélnie a terrorizmusra és antiszemitizmusra uszító UNRWA-alkalmazottakat, el kell távolítania őket pozíciójukból, és független és pártatlan vizsgálatot kell indítania az összes alkalmazottja ellen.”

A magyar biztos blokkolta a palesztinoknak szánt EU-s pénzek kifizetését

Magyarország szerint a palesztinok továbbra is olyan tankönyveket használnak, amelyek ellen korábban izraeli szervezetek emeltek kifogást.