Blinken az UNRWA antiszemitizmusáról beszélt az amerikai kongresszusban

Antony Blinken, amerikai külügyminiszter kedden megerősítette, hogy a Biden-kormányzat az UNRWA finanszírozásának megújítását Izrael- és zsidóellenes oktatási reformtól teszi függővé, utalva azokra az oktatási anyagokra, amelyek kitörlik Izraelt a térképekről, és a terrorizmust és a mártíromságot dicsőítik — írja a The Jerusalem Post.

„Eltökéltek vagyunk abban is, hogy az UNRWA folytassa a szükséges reformok bevezetését a rendszerben a múltban történt néhány visszaéléssel kapcsolatban, különösen azt a kihívást, amelyet az oktatási termékeiben antiszemita vagy Izrael-ellenes információk terjesztésében láttunk ” – mondta Blinken a képviselőház és a szenátus előirányzat-előkészítő bizottságai előtt a külügyminisztérium 2022-es költségvetési évre vonatkozó költségvetési kérelmeivel kapcsolatban.

A továbbiakban hozzátette, hogy a külügyminisztérium „nagyon alaposan meg fogja vizsgálni” azokat a mechanizmusokat, amelyeket a palesztinok menekültügyi szervezete saját bevallása szerint működtet a problémás oktatási anyagok kezelése érdekében, amelyeket az iskolai tankönyvek tartalmát ellenőrző Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se) (Intézet a Béke és a Kulturális Tolerancia Megfigyelésére az Iskolai Oktatásban) nonprofit szervezet 2021. januári felülvizsgálata során fedezett fel.

Az IMPACT-se vezérigazgatója, Marcus Sheff felszólította az amerikai külügyminisztériumot, hogy a témát kezelje prioritásként.

„Az UNRWA évek óta azt állítja az adományozó országoknak, hogy küzd a palesztin tankönyvekben található uszítás ellen.

Valójában azt találtuk, hogy az UNRWA saját tartalma helyenként még rosszabb, mint a Palesztin Hatóságé. Helyes és rendjén való, hogy az amerikai külügyminisztérium most az UNRWA iskoláiban folyó gyűlöletoktatás felszámolására fog összpontosítani.

Annak a korszaknak, amikor az UNRWA megpróbálja mindenki szemét bekötni, miközben minden nap gyűlöletet tanít, végleg véget kell vetni” – mondta.

Az amerikai külügyminisztérium állítólag februárban szerzett tudomást az UNRWA tantervéről. Az Európai Parlament is felháborodását fejezte ki, amikor az év elején tájékoztatást kapott a gyerekeknek tanított gyűlöletről. Kanada, amely 2020-ban 24 millió dollárt ígért az UNRWA-nak, és Ausztrália is bejelentette, hogy vizsgálatot indít a menekültügyi szervezet ellen.

A Biden-kormányzat szerdán jelentette be, hogy 235 millió dolláros amerikai segélyt nyújt a palesztinoknak, újraindítva az UNRWA finanszírozását és helyreállítva a Donald Trump korábbi elnök által megszakított egyéb támogatásokat.

Alagutat találtak az UNRWA egyik iskolája alatt Gázában

Az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező nagyon elítéli az effajta alagutak létezését.