Naftali Bennett szerint a NAÜ döntése megmutatja Irán valódi arcát

Naftali Bennett miniszterelnök szerda este üdvözölte a NAÜ kormányzótanácsának döntését, amely jóváhagyta az Iránt nukleáris jogsértések miatt elmarasztaló határozatot.

Naftali Bennett miniszterelnök dicsérte a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsának döntését, amellyel elfogadták azt a határozatot, amely felszólítja Iránt, hogy szolgáltasson információkat be nem jelentett nukleáris telephelyeiről.

„Ez egy jelentős döntés, amely megmutatja Irán valódi arcát”

„A kormányzótanács döntése kimondja, hogy Irán nem működik együtt a NAÜ-vel, nem követi annak utasításait, és mint ilyen, nem teszi lehetővé, hogy az ügynökség végezze feladatát, a katonai célú nukleáris tevékenységek elleni fellépést”

– mondta Bennett.

Az, hogy a szavazás 30 igen szavazattal, két ellenszavazattal és három tartózkodással ment át, azt mutatja, hogy az országok „együtt dolgoztak azzal a céllal, hogy megállítsák és megakadályozzák, hogy Irán atomfegyverhez jusson” – tette hozzá Bennett, a The Jerusalem Post jelentése szerint.

Ha Irán folytatja ezt az utat, az országoknak az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell vinniük az ügyet – mondta az izraeli miniszterelnök.

Az izraeli légierő már utántöltés nélkül is képes iráni célpontokat elérni

Ráadásul az IAF új, egytonnás bombákat is kapott, amelyet a repülőgép belső fegyvertérében lehet szállítani anélkül, hogy veszélyeztetné a lopakodó radarjelzést.