Lézerkupolával vinné csődbe az ellenségeit Izrael

„A rendszer tudja, hogyan kell leteríteni az aknavetőgránátokat, a pilóta nélküli járműveket és a rakétákat” – mondta Bennett az új lézeres védelmi rendszerről.

Az a lézerrendszer, amelyet Izrael a beérkező ellenséges rakéták elfogására fejleszt, nemcsak hatástalanná teszi a rakétákat Izrael ellen, hanem csődbe is viszi Izrael ellenségeit

– mondta Naftali Bennett miniszterelnök szerdán.

Bennett a megjegyzéseket a Rafael Advanced Weapons Systems egyik gyárában tett látogatása során tette, amely a vezető vállalkozó az úttörő rendszer kifejlesztésében.

„Ez nemcsak Izrael, hanem az egész világ számára úttörő jelentőségű. A rendszer tudja, hogyan kell leteríteni az aknavetőgránátokat, a pilóta nélküli járműveket és a rakétákat”

– mondta a miniszterelnök.

„Ez nem csak azért úttörő, mert katonai eszközökkel tudjuk eltalálni az ellenséget, hanem pénzügyileg is csődbe tudjuk vinni őket”.”

Bennett hozzátette, hogy eddig egy Iron Dome elfogórakéta darabonként több tízezer dollárba került, hogy egyetlen beérkező ellenséges lövedéket elfogjon.

A lézerrendszerrel az ellenség több tízezer dollárt fog befektetni, mi pedig mindössze két dollárnyi áramot”

– mondta.

ראש הממשלה, נפתלי בנט, ביקר במתקן חברת רפאל בצפון

ראש הממשלה, נפתלי בנט, ביקר אתמול במתקן חברת רפאל בצפון. במהלך הביקור, שמע רה”מ סקירה נרחבת מאת צמרת הנהלת רפאל בראשות מנכ”ל החברה, אלוף (במיל׳) יואב הר-אבן,…

Áprilisban Izrael jelentős lépést tett úttörő lézerrendszerének műveleti képességének elérése felé, amikor egy sor kísérletet hajtott végre, és „kihívást jelentő távolságokon” különböző légi fenyegetéseket lőtt le – közölte akkor a védelmi minisztérium.

A kísérletek során, amelyeket Izrael déli részén a védelmi minisztérium kutatási és fejlesztési igazgatósága (DDR&D, héberül MAFAT) és a Rafael Advanced Defense Systems hajtott végre, az „Iron Beam” néven ismert lézerrendszer sikeresen elfogott számos légi célpontot, köztük pilóta nélküli légi járműveket, aknavetőket, rakétákat és páncéltörő rakétákat különböző forgatókönyvekben.

Izrael átfogó védelmi ernyője, amely a növekvő rakétafenyegetésekkel szemben lép fel, magában foglalja a rövid hatótávolságú rakéták lelövésére tervezett Vaskupolát (Iron Dome); az Arrow (Arrow-2 és Arrow-3) rendszert, amely a földi légkörön kívül elfogja a ballisztikus rakétákat; és a David’s Sling rakétavédelmi rendszert, amelyet taktikai ballisztikus rakéták, közepes és nagy hatótávolságú rakéták, valamint 40 és 300 km közötti távolságból kilőtt rakéták elfogására terveztek. (25-185 mérföld) távolságra.

Ezek a rendszerek azonban drágák, míg a lézerrendszer impulzusonként csak néhány dollárba kerül. A Vaskupola mellett fogják használni a légi fenyegetések elfogására.

Izrael új lézeres légvédelmi rendszere megváltoztathatja a védelmi ipart

Az Iron Beam (Vassugár) rednszert „sorsfordítónak” nevezik, mert Izraelnek szinte hermetikus védelmet nyújthat a rakétákkal szemben.