Putyin propagandistája: Ukrajnát fel kell szabadítani a zsidó megszállók alól

A Kreml egyik kedvenc propagandistája által megosztott antiszemita szöveget több tízezren látták, mielőtt törölte volna.

Az orosz állami televízió egyik legismertebb műsorvezetője és a Kreml egyik kedvelt propagandistája, Vlagyimir Szolovjov, több mint egymillió feliratkozóval rendelkező Telegram-csatornáján osztotta meg a Kremlin Pracska egyik bejegyzését.

„Nem Ukrajnával állunk háborúban. Ukrajna egy náci daganat, amelyet a lengyel, német és amerikai imperialisták táplálnak”

– olvasható a szöveg elején.

A Szolovjov által megosztott Telegram-üzenet.

„Ez a daganat, mint az agydaganat, felemészti az emberek emlékező- és gondolkozó képességét, és (különösen a fiatalokat) erőszakos zombikká teszi”

– folytatódik a bejegyzés, amely azt állítja, hogy tulajdonképpen Ukrajna is orosz föld, amit fel kell szabadítani.

„Ma helyreállítjuk a történelmi igazságtalanságot – felszabadítjuk Oroszország egy részét – a Kijevi Ruszt

a német, angolszász és zsidó gyarmatosító megszállók alól, akiknek a keze könyékig borítva van a különböző népek vérével, akiket nem is tekintenek embereknek”

– olvasható az antiszemita húrokon játszó írásban, amely egy kiadós nácizással zárult.

„Testvéreink Ukrajnában élnek, és még ha némelyiküknek fáj is a feje a náci propagandától, testvériesen átneveljük őket… A többi normális elméjű testvérünket pedig megszabadítjuk a nácizmus vírusától”

Szolovjov korábban azzal okozott botrányt, hogy megvédte Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, miután az azt mondta, hogy Adolf Hitler náci vezetőben is volt „zsidó vér”. Putyin később személyesen kért bocsánatot az izraeli miniszterelnöktől Lavrov megjegyzéseiért.

Orosz állami TV: a nácizmus nem feltétlenül jár antiszemitizmussal

Vlagyimir Szolovjov azzal érvelt, hogy az Ukrajnában megjelenő nácizmus szerinte nem antiszemita, hanem „szláv- és oroszellenes”.