Tucker Carlson Hunter Biden segítségével próbálta bejuttatni fiát az egyetemre

Tucker Carlson 2014-ben segítséget kért Hunter Bidentől, hogy fiát bejuttassa egy washingtoni elit egyetemre.

A Buckley Carlson Georgetownba való bejuttatásáról szóló e-mailek létezése már egy ideje ismert, köszönhetően egy egykor Hunter Biden tulajdonában lévő laptopnak, amelyet Donald Trump ügyvédje, Rudy Giuliani szerzett meg, és nyilvánosság tett 2020-ban.

Csütörtökön a Washington Post új e-maileket hozott nyilvánosságra, és közölte, hogy biztonsági szakértők elemzése megerősítette azok hitelességét.

„Az [e-mailek] is megmutatják, hogy Carlson egykor hogyan igyekezett hasznot húzni azokból a washingtoni elit politikai körökből, amelyeket most rendszeresen „uralkodó osztályként” jellemez.”

Carlson a Postnak elmondta, hogy 2014-ben, amikor Joe Biden alelnök volt,

„Hunter Biden a szomszédom volt. A feleségeink barátok voltak. Jól ismertem őt.”

„Sokszor beszéltem vele a függőségről, amiről sokat tudok. És ezt meg is mondtam. Úgy gondolom, hogy Hunter Biden függő, és ezért esik szét az élete, és sajnálom őt. Ezt már sokszor mondtam, és ezt komolyan is gondolom”

– mondta Carlson.

Azt is mondta, hogy nem kommentálja a nyilvánosságra hozott e-maileket, mivel azokat

„a mi [hírszerző] közösségünk orosz dezinformációnak minősítette. Szóval miért is tenném? És ezt a Washington Postban olvastam”.

A Post szerint az e-mailekből az is kiderült, hogy Carlson 2015-ben segített Bidennek, amikor a házassága válságba került.

Carlson megerősítette, hogy valóban így tett.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.

A Post felhívta a figyelmet Carlson nyilvánvaló képmutatására.

Idézve Carlsont, aki azzal vádolta Hunter Bident, hogy „jövedelmező állásokhoz jutott … apjának köszönhetően”, a Post szerint a Fox News műsorvezetője ezt anélkül tette, hogy

„felfedte volna, hogy egyszer ő maga is felkérte [Hunter] Bident, hogy segítse bejuttatni a fiát egy tekintélyes magánegyetemre”.

Egy másik, a Post által közölt e-mailben Susie Carlson azt írta Hunternek, hogy

„Tucker és én nagyon hálásak lennénk, ha írnál egy levelet, vagy beszélnél valakivel a Georgetown Felvételi [sic] Hivatalában Buckleyval kapcsolatban”.

Biden állítólag beleegyezett, hogy írjon az egyetem elnökének.

Carlson meg is köszönte neki ezt:

„Nem tudom eléggé megköszönni, hogy Bucky nevében megírta azt a levelet a Georgetownnak. Nagyon kedves tőled. Tudom, hogy segíteni fog. Remélem, jól vagy, és hamarosan együtt vacsorázhatunk”.

„A történet itt arról szól, hogy Tucker Carlson annak a meg nem érdemelt, kiváltságos elitizmusnak az élő megtestesítője, amelyet Tucker Carlson minden este kigúnyol a műsorában”

– írta az eset után Radley Balko amerikai újságíró.

Bezáratná a Harvardot és szerinte Orbán Viktor a demokráciáért harcol – Tucker Carlson interjút adott a Mandinernek

Carlson szerint a Kapitólium ostromában résztvevő tüntetők politikai okokból kaptak aránytalanul súlyos büntetést, a Republikánus Pártot néhány politikus kivételével pedig hasznavehetetlennek tartja.