Elon Musk: A republikánusokra fogok szavazni

Elon Musk azt mondja, hogy republikánusra fog szavazni „ezen a választáson”, annak ellenére, hogy „túlnyomórészt” a demokratákra szavazott a múltban – írja a Business Insider.

A Tesla vezérigazgatója és alapítója hétfőn tette a megjegyzést, miközben videokapcsolaton keresztül beszélt egy Miami-i technológiai konferencián, ahol többek között beszélt a Twitterről és a szólásszabadságról alkotott nézeteiről.

„A valóság az, hogy a Twitter jelenleg, tudják, nagyon szélsőbaloldali elfogultságú”

– mondta Musk a konferencián.

„Én a mérsékeltekhez sorolnám magam, sem republikánusnak, sem demokratának nem mondanám magam.”

„Eddig túlnyomórészt a demokratákra szavaztam… talán soha nem szavaztam volna republikánusokra, csak hogy tisztázzuk”

– folytatta.

„Most, ezen a választáson viszont igen”

– tette hozzá.

Bár Musk nem pontosította, hogy a novemberi félidős választásokra vagy a 2024-es elnökválasztásra célzott-e, megjegyzései lelkes visszhangot váltottak ki a közönségből és a panelbeszélgetés résztvevőiből.

Musk azt is elmondta, hogy a Twitter 44 milliárd dollárért történő megvásárlása nem lesz „valami jobboldali hatalomátvétel, ahogyan attól a baloldaliak tarthatnak”. Ehelyett egy „mérsékelt átvétel” lenne – tette hozzá.

A milliárdos elmondta, hogy a közösségi médiaplatform tervezett átalakítása „megpróbálja biztosítani, hogy minden politikai meggyőződésű ember szívesen látottnak érezze magát egy digitális főtéren” – ahol szabadon beszélhetnek „a tiltástól vagy árnyéktiltástól való félelem nélkül”.

Musk kivizsgálná, ki finanszírozza a Twitter bojkottálását akaró szervezeteket

Musk úgy fogalmazott, utánajárna, ki finanszírozza azokat a civil szervezeteket, amelyek több nagynevű amerikai céget is a Twitter bojkottálására szólítottak fel.

Musk kitért a szólásszabadság fontosságára is, amelyet úgy definiált, hogy akkor gyakorolják, amikor

„valaki, akit nem kedvelsz, olyasmit mond, ami nem tetszik neked.

Ez az, amikor valóban számít”

– mondta.

„Úgy értem, engem a média állandóan szidalmaz”

– folytatta Musk.

„Ez rendben van. Nem érdekel, jó. Csinálják kétszer annyit, engem nem érdekel.”

„De ez azt a tényt jelzi, hogy bár rengeteg erőforrással rendelkezem, valójában nem tudom megakadályozni, hogy a média szapuljon engem”

– tette hozzá.

„És ez egy jó dolog.”

Széles körű vita alakult ki arról, hogy Musk hogyan kezelné potenciálisan a Twittert és annak a szólásszabadságra vonatkozó szabályait.

Sok demokrata aggódik amiatt, hogy Musk hagyja, hogy a veszélyes félretájékoztatás terjedjen a platformon. Ugyanakkor a republikánusok politikusai és szakértői úgy üdvözölték Musk ötletét, amelyen keresztül számos, korábban kitiltott kommentátor visszatérhet a Twitterre.

Egyes republikánus-szakértők azt remélték, hogy a vásárlás lehetővé teszi a Twitter számára, hogy visszaállítsa Donald Trump volt elnök fiókját, akit 2021 januárjában véglegesen kitiltottak, mert a vállalat szerint „fennáll a további erőszakra való felbujtás kockázata”.

Musk május 11-én közölte, hogy vissza fogja vonni Trump kitiltását a platformról, a Twitter korábbi döntését pedig „végletekig ostobának” nevezte.

Elon Musk párbajra hívta Putyint, az oroszok Puskint idézve reagáltak

Üdvözlet 2022-ben.