Izraeltől kérnek segítséget az Azov-alakulatban harcoló zsidók – videó

Mariupol egyik védője, az Azov-alakulat harcosa, Vitalij Barabas az Azovsztalban tartózkodó ukrán zsidók nevében videoüzenetet rögzített az izraeli kormánynak, amelyben arra kéri az izraeli kormányt, hogy segítse elő az ott maradt katonák evakuálását.

„Barabas Vitalij Alekszandrovics vagyok, hívójelem Benya. A súlyos sérülések, zúzódások és betegségek miatt nehezen tudok beszélni, ezért a fegyveres testvéreim fognak beszélni helyettem az összes ukrán zsidó nevében, akik velem vannak Azovsztalban.

Mindenkinek szüksége van egy békés égboltra a feje fölött. Ezekkel a szavakkal kezdem felhívásomat Naftali Bennett miniszterelnökhöz, a Knesszethez, Izrael népéhez, az újságírókhoz, a krivojrogi Bein Stern Shulman zsinagógához és Liron Ederi rabbihoz. Remélem, hogy felhívásunkat meghallja majd Yuli Edelstein, Yulia Malinovskaya, Eugene Sova és Alex Kushnir is.

Itt az ukrajnai Mariupolban, az Azovsztal gyár romjain olyan zsidók élnek, mint te és én. Mindannyian emlékszünk arra, hogyan szenvedtek ukrán őseink a sztálini népirtástól, és hogyan szenvedtek zsidó őseink Hitlertől.

Ma mindannyian egy új fenyegetéssel nézünk szembe, amely Putyin személyében egyesíti és feleleveníti a múlt e két zsarnokának tetteit.

Marianna on Twitter: „”От имени всех евреев, окруженных в Азовстали”: защитник Мариуполя Виталий Барабаш, позывной „Беня”, обратился к Израилю 🇮🇱 pic.twitter.com/0BMUYN9nlQ / Twitter”

„От имени всех евреев, окруженных в Азовстали”: защитник Мариуполя Виталий Барабаш, позывной „Беня”, обратился к Израилю 🇮🇱 pic.twitter.com/0BMUYN9nlQ

Az ostromlott Azovsztal összes zsidójának nevében szólok önökhöz.

Megsérültem, így fel tudom venni ezt a videót. A többi bajtársam most is a csatatéren van, és védi a föld minden egyes centiméterét, amelyet az ukrán nép mindig is megosztott őseinkkel.

Az oroszok már harmadik hónapja rombolnak le mindent, ami közös gyökereinkhez és történelmünkhöz kapcsolódik. Népünk a múltban szörnyű tragédiákat szenvedett el, de ma harcolnunk kell a földünkért és az országunkért.

Ukrajna soha nem fordított hátat a zsidóknak, és hisszük, hogy Izrael sem fog hátat fordítani az ukránoknak, hanem velünk együtt fog fellépni az orosz megszállókkal szemben, akik új tragédiát hoztak a földünkre.

Szükségünk van Izrael segítségére a mariupoli katonai helyőrség kivonásában. Az irgalmatokat kérjük.

Minden nőt, gyermeket és idős embert evakuáltak az Azovsztalból

Eddig több mint háromszáz civilt menekítettek ki az Azovsztalból.

Az Azov-alakulat képviselői szerint az oroszok az elmúlt 24 órában 38 légicsapást hajtottak végre az üzem területén. Az üzemet továbbra is ágyúkkal és tüzérséggel lövik.

Előző nap az Azovsztal védői ismét a nemzetközi közösséghez fordultak, hogy segítsék elő a sebesültek evakuálását. Korábban azt mondták, hogy több mint 200 sebesült van a kórházban, sokan közülük súlyos állapotban. A gyógyszerek, kötszerek és érzéstelenítők elfogytak.

Iryna Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az Azovsztalban jelenleg, több mint 1000 katona esett csapdába.

Moszkva szerint „izraeli zsoldosok” harcolnak a neonáci Azov-alakulat oldalán

Zelenszkij egyik vezető tanácsadója szerint Lavrov megjegyzései a holokauszttagadással határosak, és azt bizonyítják, hogy Moszkva mindenütt fenyegetést jelent a zsidókra.