A magyar miniszterelnököt méltatja Benjamin Netanjahu fia

Jair Netanjahu, Benjámin Netanjahu, Izrael volt miniszterelnökének fia cikket írt Orbán Viktor miniszterelnök közelmúltbeli elsöprő győzelméről az ice.co.il oldalon — számol be a Mandiner.

Jair Netanjahu abban reménykedik, hogy a baloldali pártok legutóbbi nyugati világbeli győzelmei után Orbán újraválasztása a jobboldali pártok visszatérését jelenti a hatalomba.

Jair Netanjahu Orbán Viktort a világ egyik legokosabb konzervatív politikusának nevezte, aki szembeszáll a haladó eszmékkel.

„Orbán Izrael igaz barátja, aki újra és újra támogatta Izraelt minden európai fórumon”

– írta. A volt izraeli miniszterelnök fia hozzátette: Orbán a jobboldali országok példaképének tekinti Izraelt, és Benjámin Netanjahuval való jó kapcsolata is hozzájárult a két ország erős szövetségéhez.

A cikk további részében Netanjahu azt írta, hogy Soros György bírálata nem ér fel antiszemitizmussal, és Orbánhoz hasonlóan a többi V4-es ország is határozottan Izrael mellett áll.

Iráni hackerek megpróbáltak beférkőzni a Likudba, Netanjahu fia volt a célpont

Az ellenzéki vezetőt támogató hálózatba beszivárgó online szélhámosok többször is arra kértek tüntetésszervezőket, hogy adják át ötleteiket Jair Netanjahunak.