Netanjahu fia Orbán mellett az európai jobboldal keménylegényeinek drukkol

Ismét hallatta hangját az izraeli miniszterelnök fia, aki egyre markánsabban artikulálja politikai véleményét nagy hatású közösségimédia-platformján.

Az európai vezetők közül Orbán Viktor, Matteo Salvini, Geert Wilders és Nigel Farage Izrael és a zsidó nép igaz barátai. Ellentétben a liberálisok által imádott Jeremy Corbynnal, Rashida Tlaibbal és Linda Sarsourral, akik viszont valójában antiszemiták és rasszisták

— üzente a minap Twitter csatornáján Jair Netanjahu.

Yair Netanyahu on Twitter: „To all the liberals who went bananas over this twit: you are crazy! These leaders are true friends of Israel and the Jewish people. Unlike Jeremy Cornyn, Rashida talib, Linda sarsour etc that you adore who are actually antisemites and racist! / Twitter”

To all the liberals who went bananas over this twit: you are crazy! These leaders are true friends of Israel and the Jewish people. Unlike Jeremy Cornyn, Rashida talib, Linda sarsour etc that you adore who are actually antisemites and racist!

A zsidó állam vezetőjének fia nem először hívta fel magára a figyelmet az utóbbi időben. Legutóbb a németek képmutatásán akadt ki olyan formában, hogy komoly közéleti lapok is idézték a nézeteit.

Nagyon kiakadt Berlin képmutatásán Netanjahu fia

Jair Netanjahu Izrael-ellenes szervezetek támogatásával vádolja német kormányt.

Mostani üzenete is felháborodást váltott ki, főleg baloldali és liberális körökben. Számukra is egyértelmű fricska, ahogy a jobboldali izraeli miniszterelnök fia odaszúrt a „nemzetállamok ellen harcoló globalista elitnek” azzal, hogy nem csak Orbánt, de a zsidóság ellenségeként beállított figurákat is a zsidók igaz barátaiként nevezte meg.

Matteo Salvini, Geert Wilders és Nigel Farage mind számíthat tehát Netanjahu támogatására a közelgő EP-választásokon.