Iráni elnök: Célba vesszük Izraelt, ha az a legkisebb lépést is teszi ellenünk

Ebrahim Raiszi iráni elnök hétfőn arra figyelmeztetett, hogy országa fegyveres erői célba veszik Izraelt, ha az „a legapróbb lépést” is teszi Irán ellen – jelentette az Associated Press-re hivatkozva az Arutz7.

„Ha a legapróbb mozdulatot teszik az iráni nemzet ellen, a cionista rezsim központja lesz a fegyveres erőink célpontja” – mondta Raiszi az iráni fegyveres erők éves parádéján tartott beszédében.

További részleteket Raiszi nem adott, de azt mondta, hogy Irán „szorosan” figyeli Izrael minden lépését.

Az iráni elnök szerint Irán katonai ereje elrettentő erejű. Elmondta, hogy a hadseregnek annak ellenére sikerült fejlesztenie hadászati képességeit, hogy évek óta szankciókkal sújtják az országot Teherán atomprogramja miatt.

Iráni tisztviselők rendszeresen fenyegetik Izraelt. Az iráni Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka, Amir Ali Hajizadeh néhány hónappal ezelőtt azt mondta, hogy Izrael „elpusztításra van ítélve”, és hogy Izraelnek Irán elleni bármilyen fellépése felgyorsítja ezt a folyamatot.

Korábban Hosszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter az ENSZ Durban IV. konferenciáján beszélt, ahol azt mondta, hogy országa „a cionizmus felszámolására szentelte akaratát”.

A múlt héten Esmail Gháni, a Forradalmi Gárda Kudsz Erők vezetője azzal fenyegetőzött, hogy Irán keményen szembe fog szállni Izraellel, „ahol és amikor csak szükségesnek érzi”.

Irán megpróbált beépülni az amerikai titkosszolgálatba?

Miközben Irán amerikai földön próbálja meggyilkolni a Trump-adminisztráció korábbi tagjait, Amerika az atomalkuról tárgyal velük – írja Lee Smith a Tablet magazinban.