Kohncast: A francia elnökválasztás és a floridai gyermekvédelmi törvény

Régóta gondolkodott azon a Neokohn szerkesztőségi csapata, hogy miért is ne engedhetnénk bepillantást informatív, sokszor heves vitákat generáló szerkesztőségi beszélgetéseinkbe. Miután ezen a kérdésen is jót vitáztunk, arra a következtetésre jutottunk, hogy lapunk egyedi világlátásának megértéséhez hasznos volna, hogy ha egyre népesebb olvasótáborunk is hallhatná ezeket a beszélgetéseket. Így született meg a Neokohn podcastje, a Kohncast.

A Kohncast második adásában Megyeri A. Jonatán főszerkesztőhöz csatlakozott Hajdú Tímea és Hende Olivér, a Neokohn szerkesztői.

Az epizód első részében terítékre került a francia elnökválasztás első fordulója, amelyről lapunk szerzőjét, Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértőt kérdeztük. Az esélylatolgatáson túl szóba került Le Pen ideológiai váltása, Macron egyensúlyozó kampánya, valamint a többi jelölt bukásának az okai is.

Már csak azt nem tudjuk, ki lesz a francia elnök

Egyelőre Macron tűnik esélyesebbnek a két hét múlva esedékes második forduló előtt, de Le Pen tartogathat meglepetéseket. Soós Eszter Petronella beszámolója francia választásokról.

A második szegmensben Florida állam gyermekvédelmi törvényéről beszélgettünk, a körülötte kialakult vitáról, és a Biden kormány gender-politikájáról.

Amint korábban megírtuk, március végén Ron DeSantis, Florida állam republikánus kormányzója aláírta a „Szülői Jogok az Oktatásban” elnevezésű törvényt. A jogszabály tartalmazza, hogy óvodás kortól egészen harmadik osztályig a tanároknak tilos szexualitásról és genderről beszélnie az osztályteremben. A törvény reakció volt arra, hogy Amerikában bizonyos államokban bekerült a tananyagba a gender-ideológia, amely felháborodást okozott sok konzervatív és liberális szülő körében.

Gender-háború Floridában — szülők jogai kontra woke-kapitalizmus

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.

Ep. 02. A francia elnökválasztás és a floridai gyermekvédelmi törvény

A Kohncast 2022. április 18-i adásában terítékre kerül a francia elnökválasztás lapunk szerzőjével, Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértővel, valami…

A Kohncast epizódjai elérhetők a Neokohn címlapján külön dobozban, valamint RSS, Youtube csatornáinkon, az Apple podcaston, a Google podcaston, a Spotify-on.

Lájkolják, kövessék, iratkozzanak fel, hogy ne maradjanak le egyetlen adásról sem!

Előző adásunk itt látható/hallható:

Kohncast: A palesztin terror és az orosz invázió ára

Elindult a Kohncast, a Neokohn podcastja.

Fotó: Wikimedia/Unsplash