Méltatlankodnak az ukránok az Azov-alakulat lefasisztázása miatt

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) félretájékoztatás elleni központja tiltakozással fordult a német médiához, amiért ott következetesen lefasisztázzák a most Mariupolt védelmező Azov-alakulatot – írja a Mandiner.

A német médiához intézett üzenetben kifogásolják, hogy az utóbbi hetekben ukrán náci zászlóaljnak titulálják az Azovot. A 2014-ben önkéntesekből alakult katonai alakulat a Donbászon harcolt, mára ezreddé fejlődve a Nemzeti Gárda kötelékébe tartozik.

A német média tévesen minősíti fasisztának és szélsőjobboldalinak az Azov légiót, ami által az orosz propaganda hazugságainak a nyomdokaiban jár és húz párhuzamot a ma Ukrajna békés lakosságát tizedelő megszálló orosz fasiszták és a hazájukat védő ukrán katonák közé.

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács üzenete szerint a német média hasonló megjegyzéseit ma Ukrajnában orosz propagandaként kezelik.

Neonáci ukrán csoportok kaptak fegyveres kiképzést Nyugaton

Nyugati országok képezhettek ki szélsőjobboldali elemeket az ukrán hadseregben.

Amint korábban megírtuk, az Azov-alakulatot

egy meggyőződéses fehér fajgyűlölő alapította, aki szerint Ukrajna nemzeti célja, hogy megszabadítsa az országot a zsidóktól és más alacsonyabb rendű fajoktól.

Az amerikai kongresszus 2018-ban kikötötte, hogy

az Ukrajnának nyújtott segítsége nem használható fel „fegyverek, kiképzés vagy más segítség nyújtására az Azov-zászlóaljnak”.

Ennek ellenére

az Azov most az ukrán nemzeti hadsereg hivatalos része.

Ukrajna náci problémája valós, még ha Putyin „nácitlanítás” állítása nem is az

Ha nem ismerjük el ezt a veszélyt, az azt jelenti, hogy keveset teszünk az ellene való védekezés érdekében.