125 millió dollárért árulják Epstein pedofilszigetét

Jeffrey Epstein két privát szigete – amelyet általában „Pedofilszigetként” emlegetnek, mivel a gyanú szerint 11 éves korú lányokat is molesztált ott szexuálisan – 125 millió dollárért kerül meghirdetésre – írja a The New York Post.

Az amerikai Virgin-szigeteken található, Nagy Szent Jakab és Kis Szent Jakab néven ismert szigetek Epstein 2019-es halála óta meglehetősen érintetlenek – írja a Wall Street Journal, amely elsőként számolt be az eladásról.

Források korábban azt mondták a The Postnak, hogy a sziget várhatóan az év elején kerül eladásra.

Epstein hagyatékának ügyvédje, Daniel Weiner szerint az eladásból származó bevételt várhatóan a még folyamatban lévő perek megoldására, a sziget működésének rendszeres költségeire – és egyéb díjakra, köztük az adókra, a hitelezőkre és a zálogjogokra fordítják, amelyeket Denise George, az amerikai Virgin-szigeteki főügyész helyezett el az ingatlanokon.

Korábbi áldozatok részletesen leírták, hogy megpróbáltak elúszni a parttól a cápákkal teli vizekben, és majdnem megfulladtak, hogy megmeneküljenek az Epstein és társai által elkövetett visszaélések elől.

Epstein 1998-ban vásárolta meg a több mint 70 hektáron elterülő Little St. James-t, akkoriban mindössze 7,95 millió dollárért.

Az FBI rajtaütése után bizonyítékok tűntek el Jeffrey Epstein széfjéből

Az FBI egyik különleges ügynöke azt vallotta Ghislaine Maxwell perében, hogy CD-k és merevlemezek tűntek el, miközben a hatóságok a lefoglalási parancsra vártak.

Az évek során Epstein egy könyvtárral ellátott villát, egy japán fürdőházat és egy mozit is épített Little St. Jamesben, amelyet ő csak „Little St. Jeff’s”-ként emlegetett.

Kezdetben a szigethez tartozott a főépület, három vendégház, egy gondnoki ház, egy privát sótalanító rendszer az ivóvízhez, egy helikopterleszálló és egy dokk.

2008-ra Epstein birtokán mintegy 70 alkalmazott dolgozott.

Nem sokkal letartóztatása előtt, 2016-ban 17,5 millió dollárért megvásárolta a nagyobb Great St. James-szigeteket. Ez közel 90 hektáron terül el.

2020-ban az ügyészek azt állították, hogy a kegyvesztett pénzember kiskorú lányokat vitt ezekre az eldugott szigetekre jachton vagy a magánrepülőgépén.

A két sziget becsült értéke ma együttesen egyébként 240 millió dollárra tehető.

Az Epstein-ügy: a szőnyeg alá söpört szégyen

A milliárdos hercegek és politikusok barátja volt, aki tinédzser lányok százait rontotta meg, a bíróság mégis üzletet kötött vele. Hajdú Tímea elemzése.