Az FBI rajtaütése után bizonyítékok tűntek el Jeffrey Epstein széfjéből

Kelly Maguire ügynök azt vallotta, hogy CD-k és merevlemezek tűntek el, miközben a hatóságok a lefoglalási parancsra vártak.

Az FBI különleges ügynöke hétfőn azt vallotta a New York-i bíróság előtt Ghislaine Maxwell emberkereskedelemmel kapcsolatos perében, hogy bizonyítékok „tűntek el” Jeffrey Epstein New York-i házából, miközben a hatóságok a lefoglalási parancsra vártak.

Kelly Maguire különleges ügynök felidézte, hogy a manhattani házban 2019. július 6-án és 7-én tartott első házkutatás során az FBI CD-ket és más tárgyakat talált egy lezárt széfben, miután Epsteint szexuális erőszak vádjával letartóztatták.

Az FBI-ügynök elmondta, hogy a rendőrök egy fűrésszel feltörték a széfet, ahol találták a CD-ket, ékszereket, számítógépes merevlemezeket, gyémántokat, útleveleket és nagy mennyiségű amerikai valutát.

Fényképeket készítettek a tárgyakról, de a lakásban hagyták őket, mivel nem volt engedélyük az elvitelükre. Amikor négy nappal később, július 11-én visszatértek, már nem voltak ott.

Maguire ügynök, aki az FBI gyermekkizsákmányolással és emberkereskedelemmel foglalkozó munkacsoportjának tagja, elmondta, hogy ezután felhívta Richard Kahnt, Epstein ügyvédjét, aki jelenleg a későbbi pénzember hagyatékának végrehajtója, hogy megkérdezze, mi történt a tárgyakkal.

Bill Clinton női ruhában lógott Epstein falán

A pedofíliával vádolt, közelmúltban elhunyt milliárdos otthonának bizarr berendezése, és életmódjának részletei újabb kérdéseket vetnek fel az elit körhöz tartozó ügyfeleivel és barátaival kapcsolatban. 

„Húsz-harminc perccel a beszélgetés után Richard Kahn eljött a rezidenciára, és két bőröndben visszahozta a tárgyakat”

– mondta Maguire ügynök.

Nem tudta megerősíteni, hogy a visszahozott CD-k tartalma megegyezik-e az elvitt CD-k tartalmával, de megerősítette, hogy minden tárgyat számon tartanak.

Egy másik FBI-ügynök, aki Maxwell asszony szexkereskedelemmel kapcsolatos perének hatodik napján a tanúk padjára ült, megerősítette, hogy az egyik CD-n Maxwell és Epstein fotója volt.

A szövetségi ügyészek már korábban, 2019 júliusában utaltak a széf tartalmára, amikor arra törekedtek, hogy a bíró még abban a hónapban elutasítsa Epstein óvadék iránti kérelmét.

Az akkori beszámolók szerint az ingatlanban lévő széfben gyerekekről készült erotikus fotók tömegét találtak meg.

A széfben találtak egy külföldi útlevelet is, amelyen Epstein egy másik név alatt készült képe volt látható.

„Nem akarok öngyilkos lenni” – mondta Jeffrey Epstein röviddel a halála előtt

Az újonnan nyilvánosságra hozott akták leírják, hogyan töltötte a kiskorú lányokat futtató Jeffrey Epstein az öngyilkossága előtti utolsó napjait New York-i börtönében.