Mandela unokája szerint az ukrajnai háborúért a neonácik és Izrael a felelős

Nelson Mandela unokája, aki egyben dél-afrikai parlamenti képviselő is, Ukrajna vezetőit „neonácinak” bélyegezte, akik „az apartheid Izrael háborús kutyáival” szövetkeznek – írja a The Algemeiner.

Nkosi Zwelivelile Mandela, aki áttért az iszlámra és Dél-Afrika egyik legismertebb anticionista aktivistájává vált, a múlt hétvégén a szenegáli fővárosban, Dakarban a Pánafrikai Palesztin Szolidaritási Hálózat ülésén beszélt, ahol először üdvözölte „a globális BDS családot” – utalva ezzel a palesztinbarát szervezetek csoportjára, amelyek Izrael átfogó bojkottját szorgalmazzák.

Elhallgatva azt az alapvető tényt, hogy Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, Mandela azzal folytatta, hogy a háborúért Izraelt és a Nyugatot okolja.

„A globális hadiipari komplexum, amely a háború dobjait verte Ukrajnában, egy olyan agendát szorgalmaz, amelynek ő az egyedüli haszonélvezője. Mögöttük Afganisztán, Szíria és Irak romjai állnak.

Ebben a gyalázatos törekvésben csatlakoznak hozzájuk az ukrajnai neonácik, az apartheid Izrael háborús kutyái és azok a NATO-ban, akik a hidegháborús politika előmozdítására törekszenek”

– mondta Mandela.

Az a hamis vád, hogy Ukrajnát neonácik vezetik, Vlagyimir Putyin orosz elnöktől és belső körének más tagjaitól származik. Annak ellenére, hogy a holokauszttúlélők, zsidó csoportok és nyugati kormányok határozottan elítélték, a vádat egyes oroszbarát nyugati kommentátorok mind a szélsőbaloldalon, mind a szélsőjobboldalon terjesztették.

Vigyázó szemeiteket Dél-Afrikára vessétek!

Így hergeli zsidók ellen a feketéket a progresszív baloldal. Kiss Adorján írása.

Szerdán Putyin megduplázta állítását, és azt állította, hogy a nyugati országok „Oroszország elpusztítására” törekednek azáltal, hogy olyan szankciókat vezettek be, amelyek hatásai a nácik által végrehajtott „antiszemita pogromokra” emlékeztetnek.

Beszéde későbbi részében Mandela beszélt egy hatalmas „cionista” törekvésről, amely az afrikai kontinens uralására irányul, a zsidók gazdagságáról és politikai befolyásról szóló antiszemita vádakra támaszkodva.

„Az apartheid Izrael mindent megtett azért, hogy megtagadja a palesztin néptől a puszta létét”

– mondta Mandela.

Mandela különösen azt kifogásolta, hogy a zsidó állam 2021 júliusában megfigyelő tagként felvételt nyert az Afrikai Unióba (AU).

„Első sorban fokoznunk kell a mozgósítást … és el kell távolítanunk az apartheid Izraelt az AU megfigyelői státuszából”

– jelentette ki Mandela.

A fiatalabb Mandela néhai nagyapja ragaszkodott ahhoz, hogy csak a kétállami megoldás hozhat igazságot Izrael és a palesztinok számára. A Dél-afrikai Izrael Barátai csoport által tavaly Johannesburgban megrendezett óriásplakát-kampány kiemelte Nelson Mandela elkötelezettségét a zsidó állam fennmaradása mellett.

Dél-Afrika elhatárolódik a saját szépségkirálynőjétől, amiért az nem bojkottálja Izraelt

A dél-afrikai kormány megvonja támogatását „Miss South Africa”-ttól (Miss SA), azaz Lalela Mswanettől a december 12-i, Eilatban megrendezésre kerülő Miss Universe miatt, Izrael „palesztinok elleni atrocitásaira” hivatkozva.