Zoomon beszél Zelenszkij a Knesszettel

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Knesszetet is felvette azon törvényhozó testületek listájára, amelyekhez támogatásért folyamodik az Oroszország elleni háború miatt — számol be a Jewish Telegraphic Agency.

Az izraeli média szerdán arról számolt be, hogy az ukrán kormány lehetőséget kért arra, hogy az ukrán elnök az izraeli törvényhozáshoz fordulhasson. A kérés éppen akkor érkezett, amikor a Knesszet ülése elnapolódott, hogy felújítsák annak jeruzsálemi épületét – jelentette a Haaretz.

Így ahelyett, hogy Skype-on, nagy képernyőn jelenne meg a törvényhozók előtt, a Knesszet tagjai és Zelenszkij Zoomon keresztül találkoznak majd.

Zelenszkij szombaton szintén Zoomon keresztül beszélt az amerikai Kongresszus több mint 300 tagjához, és arra kérte őket, hogy tiltsák be az orosz olaj importját, és küldjenek több repülőgépet az országába.

Március 7-én a nagyobb amerikai zsidó szervezetek elnökeinek konferenciája tagjaival folytatott telefonbeszélgetésben a zsidó származású Zelenszkij „tiszta nácizmusnak” minősítette hazája orosz megszállását.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök közvetítőként lépett fel az orosz invázió óta eltelt hetekben, múlt szombaton Moszkvában találkozott Vladimir Putyin orosz elnökkel.

Bennett a Chábád mozgalomnak: A zsidó nép tartozik önöknek!

Csak Ukrajnában mintegy 180 Chábád küldött dolgozik.