Bennett a Chábád mozgalomnak: A zsidó nép tartozik önöknek!

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök március 8-án ukrajnai zsidó vezetőkkel folytatott Zoom megbeszélést, ahol külön megköszönte a Chábád Lubavicsi mozgalom küldötteinek ember feletti munkáját. „A zsidó nép tartozik önöknek” – fogalmazott Bennett.

Zushe Aberlsy rabbi, a Chábád mozgalom moldovai vezetője beszámolt arról, hogy több ezer ukrajnai zsidó menekült át Moldáviába, ő és a közösség mintegy negyven segítője éjjel-nappal az ellátásukon dolgoznak. A moldovai zsidó közösség adománygyűjtési kampányba is fogott a menekültek megsegítésének finanszírozása érdekében.

A Bennettel folytatott megbeszélésen részt vett a dnyiproi zsidó közösség vezetője, Shmuel Kamanetzky rabbi, Meir Stumbler, az ukrajnai zsidó közösségek szövetségének vezetője és Yosef Wolf rabbi, az épp oroszok által elfoglalt Herszon kikötőváros rabbija is, más rabbik, és közösségi vezetők mellett.

Naftali Bennett megköszönte a Chábád küldöttjeinek emberfeletti munkáját és úgy fogalmazott, hogy „a zsidó nép tartozik önöknek!” — írja a collive.com

Két tonna adományt vitt Ungvárra az EMIH

Számos embert juttattak így élelemhez az ostrom alá került ország egyik kisvárosában.