Sosem találná ki, ki szolidáris Ukrajnával

Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök a Twitteren írt üzenetében fejezte ki szolidaritását Ukrajnával, és dícsérte Volodimir Zelenszky ukrán elnök vezette ellenállást.

Az iráni ex-diktátor üzenetében azt írja:

„A nagyszerű #Ukrajna nemzet
Elnök #Zelenszkij
Az Önök tiszteletre méltó és szinte páratlan ellenállása leleplezte az emberiség ellenségeinek sátáni ármánykodását.
Bízzunk abban, hogy a nagy #Irán nemzet melletted áll, miközben csodálja ezt a hősies kitartást.”

Mahmoud Ahmadinejad on Twitter: „The great nation of #UkrainePresident #Zelenskyy Your honorable and almost unrivalled resistance uncovered the Satanic plots of enemies of mankind.Trust that the great nation of #Iran is standing by you,while admiring this heroic persistence . / Twitter”

The great nation of #UkrainePresident #Zelenskyy Your honorable and almost unrivalled resistance uncovered the Satanic plots of enemies of mankind.Trust that the great nation of #Iran is standing by you,while admiring this heroic persistence .

Ahmadinezsád elnöksége idején élesen bírálta az Amerikai Egyesült Államok és Izrael külpolitikáját, nem tekinti Izraelt független államnak és kifejezetten baráti viszont ápolt Oroszországgal. Sürgette, hogy a „cionista megszálló rezsimet száműzzék a történelem lapjairól”, véleménye szerint a holokauszt „csak egy mítosz”.

Ahmadinezsád korábban visszautasította az antiszemitizmus és holokauszttagadás vádját, mondván, hogy „tiszteletben tartják a zsidókat”.

A volt iráni elnök amúgy nagyon aktív a Twitteren, gyakran nyilvánít véleményt politikai kérdésekben, de sporttal és amerikai rapperekkel kapcsolatban is nagy érdeklődést mutat.