A demokraták csodafegyvere lenne Michelle Obama, ha Trump ellen indulna 2024-ben

A volt first lady, Michelle Obama többször is kifejezte, hogy távol akar maradni a politikától — annak ellenére, hogy „állandóan” arról kérdezik, hogy vajon indulna-e az elnöki székért,

Michelle Obama „nagyon nehéz helyzetbe” hozhatná a republikánusokat, ha úgy döntene, hogy 2024-ben indul az elnökválasztáson – mondta egy korábbi Trump-tisztviselő.

A volt first lady „teljesen életszerű opció” a demokrata jelöltségre – mondta Monica Crowley, az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának közügyekért felelős volt helyettes államtitkára egy múlt heti panelbeszélgetésen, „annak ellenére, hogy Biden elnök megfogadta, hogy újraindul a választáson”.

„Ha a demokraták Michelle Obamát indítanák, az nagyon nehéz helyzetbe hozna minket, mert olyan jelölthez nyúlnának, aki teljesen hiteles, nagyon népszerű és immunis a kritikákra” – mondta Crowley a Konzervatív Politikai Akcióbizottság (CPAC) floridai rendezvényén.

„Emellett, ha belegondolunk a pozicionálásába, 2020-ban a Demokrata Nemzeti Kongresszus főszónokaként beszélt, megírta az önéletrajzát, és 50 várost érintő turnét tartott, hatalmas összegű Netflix- és Spotify-szerződései vannak, és Stacey Abrams mellett van egy választójogi akciócsoportja is” – fogalmazott a republikánus politikus Michelle Obamáról.

Crowley, aki politikai kommentátor és a Fox News korábbi munkatársa egy panelbeszélgetésen beszélt Ronny Jackson GOP-képviselővel, Jack Posobiec jobboldali aktivistával és Kurt Schlichter íróval.

A volt first lady korábbi interjúkon jelezte, hogy távol szeretne maradni a politikától, „Ez nem olyasmi, ami érdekel, vagy amit valaha is csinálnék. Soha” – mondta például a Jimmy Kimmel Showban 2018-ban.

Lezuhant Biden támogatottsága

Az amerikai szavazók többsége szerint, ha Trump lenne az elnök Putyin nem szállja meg Ukrajnát.