Kínai cenzorok: szükségünk lesz az oroszokra, amikor megoldjuk a tajvani kérdést

Egy kínai hírszervezet véletlenül kiszivárogtatta az oroszok ukrajnai inváziójával kapcsolatos cenzúra elveit – írja a The Daily Wire.

„A Horizon News, a Kínai Kommunista Párt tulajdonában lévő Beijing News egyik alosztálya kedden „utasításokat” tett közzé Weibo oldalán arról, hogyan tudósítsanak az eszkalálódó feszültségekről”

– számolt be a Business Insider.

„A Weibo-posztban a Horizon News kijelentette, hogy semmilyen Oroszországot kedvezőtlenül lefestő tartalmat nem fognak közzétenni. Ugyanez vonatkozott minden Nyugat-barát keretezésre is”.

„Egyszerűen fogalmazva, Kínának érzelmi és erkölcsi támogatással kell támogatnia Oroszországot, miközben tartózkodnia kell attól, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió lábujjára lépjen”

– írta Ming Jinwei, aki a Hszinhua hírügynökség – a kínai kormány hivatalos sajtóügynöksége – vezető szerkesztője a The Washington Post által idézett WeChat-blogban.

„A jövőben Kínának szüksége lesz Oroszország megértésére és támogatására is, amikor Amerikával birkózik a tajvani kérdés egyszer s mindenkorra történő megoldása érdekében”.

Kína kész tüzet nyitni a Tajvan segítségére siető amerikai csapatokra

A Global Times csütörtöki vezércikke hosszú ideje az első alkalom, amikor Kína ténylegesen azzal fenyegetőzött, hogy megtámadja az amerikai csapatokat, amelyek Tajvan segítségére sietnek.