Hillary Clinton: Biden remekül kezeli az ukrán válságot

A korábbi külügyminiszter meleg szavakkal dicsérte az amerikai elnököt. 

Az MSNBC műsorában Hillary Clintont megkérdezték, hogy mit szól Joe Biden „üzenetéhez” valamint a „szövetségeseknek adott válaszokhoz”.

„Remekül csinálta, nem kétséges, hogy néhány éve nem voltunk abban a helyzetben, hogy bárkit magunk mögé állítsunk, most viszont Biden elnök maga mögé gyűjtötte a NATO-t, Nyugat és Kelet-Európát” – Clinton szerint Biden érti a helyzet veszélyét és ezért veti be a kemény szankciókat.

Clinton kifejtette, hogy szerinte a megoldás az invázióra: még több szankció.

A korábbi külügyminiszter az interjúban elmondta, hogy létfontosságú az ukrán hadsereg támogatása, valamint az ellenállók segítése.

„Azt is biztosítanunk kell, hogy a saját országunkban felhívjuk a figyelmet azokra az emberekre, akik segítik Putyint, akik arról beszélnek milyen zseniális és milyen okos” – mondta Clinton Trumpra utalva, akinek szarkasztikus megjegyzéseit az amerikai sajtó Putyin dicsőítéseként idézte.

Az egyik műsorvezető szerint a republikánusok tele vannak „hasznos idiótákkal”, akik szerinte az orosz propagandát harsogják.

Clinton szerint régen mindkét párt megegyezett azon, hogy „Amerika támogatja azokat, akik szabadságot akarnak”, de szerinte ma már „alig van olyan a republikánus pártban, akinek maradt volna józan esze.”

A műsorvezető megdicsérte Clintont, amiért már 2016-ban figyelmeztetett az orosz dezinformáció hatására az amerikai médiában.

Trump: ha én lennék az elnök, az oroszok nem rohanják le Ukrajnát

Trump szerint Kína hamarosan lerohanhatja Tajvant.