Trump: ha én lennék az elnök, az oroszok nem rohanják le Ukrajnát

Miután megérkeztek a hírek miszerint Oroszország „teljes körű inváziót” indított Ukrajna ellen, Donald Trump volt elnök kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az ő vezetése alatt nem cselekedett volna így.

Trump a Biden-kormányzatot hibáztatta, és a gyengeségét, amely szerinte az Egyesült Államok afganisztáni kivonulásával kezdődött – írja a Breitbart.

„Ez olyasmi, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta. „Ez nem történt volna meg az én kormányzásom alatt. Sőt, egyesek azt mondták, hogy miért nem az én kormányzásom alatt történt ez az elmúlt négy évben? És nagyon jó okból nem is történt meg. Egyszer majd elmagyarázom ezt önöknek. De nem történt volna meg, és most sem történt volna meg. Ez egy nagyon szomorú dolog a világ, az ország számára, és minden bizonnyal szomorú sok ember számára, akiket szükségtelenül fognak megölni.”

Korábban Trump szarkasztikusan megjegyezte, hogy Putyin hétfői bejelentése a „békefenntartók beküldéséről” zseniális volt – írja a Daily Wire.

A volt elnök egy keddi interjúban arra figyelmeztetett, hogy Kína át fogja venni Tajvan irányítását, miután végignézte, ahogy Oroszország megszállja Ukrajnát, ami szerinte az ő idejében nem történt volna meg.

„Egyébként ez velünk soha nem történt volna meg. Ha én lettem volna hivatalban, ez elképzelhetetlen lett volna. Ez soha nem történt volna meg” – mondta Trump. „De [Putyin] azt mondja, tudják, „Ukrajna nagy részét függetlennek nyilvánítom” – a „független” szót használta – „és mi bemegyünk, és segítünk fenntartani a békét”. Azt kell mondanod, hogy ez nagyon okos dolog. És tudják, mi volt Biden válasza? Nem volt válasz. Erre nem volt válaszuk. Nem, ez nagyon szomorú. Nagyon szomorú.”

„Azt hiszem, [Putyin] látja ezt a lehetőséget” – tette hozzá később Trump. „Tudtam, hogy mindig is Ukrajnát akarta. Régebben beszéltem vele erről. Azt mondtam: ‘Nem teheted meg. Nem fogod megcsinálni.’ De láttam, hogy ő akarja. Mindig megkérdeztem tőle. Hosszasan beszélgettünk róla. Azt hiszem, valószínűleg senki sem ismeri őt jobban. Szóval nagyon jól ismertem őt. Megismertem őt. Megismertem Hszi elnököt. Egyébként Kína lesz a következő. Tudják, Kína fog…”

„Gondolod, hogy Tajvanra mennek?” – kérdezte a társműsorvezető Clay Travis.

„Ó, abszolút” – válaszolta Trump. „Velem nem tennék.”

Trump most simán legyőzné Bident

Kevesebb amerikai fél a koronavírustól, mutatja az új felmérés, miközben a republikánusok egyre szélesebb előnyre tesznek szert a demokratákkal szemben.